[Çözüldü] Ubuntu Restricted Extras--Kurulum Hatası

Başlatan messengerone, 06 Ocak 2010 - 11:39:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

messengerone

Ubuntu'dan talep ettiğim ücretsiz Ubuntu9.10 CD'si elime ulaştı. İşletim sistemini kurarken hiçbir sorun yaşamadım,internet bağlantım da gayet iyi. Fakat, sıra diğer kurulumlara geldiğinde sorun başladı. "Ubuntu Restricted Extras-Ubuntu Kısıtlı İlaveler" i kurarken %50'si tamamlandıktan sonra hata verdi. Hatanın sebebi paketin içindeki "ttt-mscorefonts" uygulamasını kuramamış olması.
Hata mesajı aynen şöyle: "Sorry, the package "ttt-mscorefonts-installer 3.0" failed to install or upgrade."
Bu durumda ne yapmamı önerirsiniz? Çaresini bilen var mı?
*Bir bug olduğunu anladım ve launcpad'e bildirdim. Ayrıca bilgisayarımın internet bağlantısını keserek Ubuntu restricted extras'ı yeniden kurmaya çalıştım ama yine olmadı, aynı yere gelip takılıp kalıyor.
Açık kaynaklı özgür yazılımların topluma en büyük faydası hırsızlıktan kurtarmasıdır..

plymouth

Merhaba...
Öncelikle verdiği hata kısmında   "ttt-mscorefonts"   yazısını foruma elinizle yazdıysanız problem yok ama orjinalden kopyaladıysanız bir sorun olabilir zira böyle bir paket yok.  (apt-cache search ttt-mscorefonts)
Aslında "ttf-mscorefonts-installer" olması gerek.  Ancak hatanın bundan kaynaklandığını sanmıyorum. Sanırım elle yazdınız. Neyse ...
synaptic üzerinden,  aptitude üzerinden  ve apt-get üzerinden yuklemeye çalışınca da aynı hatayı mı veriyor?
Sadece;
sudo apt-get install ttf-mscorefonts-installer
yazıp yuklemeye çalışınca ne diyor?
Başka paketler yuklemeye çalıştıgınızda da kesiyor mu? Internet bağlantınızla ilgili herhengi bir sorun olması ihtimali var mı?
This life is not the real thing.
It is not even in Beta.
If it was, then OpenBSD would already have a man page for it

messengerone

Dediğim gibi internette sorun yok. Bahsettiğim adla bir paket olmayabilir, o sadece "Ubuntu Restricted Extras"ın içindeki bir şey. Onu kuramıyor bilgisayar, o kısma gelince hata verip duruyor. Başka şeyleri kurmaya geçemedim daha.Başka yerden kurulabilir mi bilmiyorum, denemem lazım. Verdiğiniz kodu deneyip sizi haberdar edeceğim ama biraz vakit alabilir. Teşekkürler.
Açık kaynaklı özgür yazılımların topluma en büyük faydası hırsızlıktan kurtarmasıdır..

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

messengerone

Konu başlığını açtığım zamandan bu yana aradan geçen bunca aydan sonra sorunum otomatik olarak halledildi. Benim için önemli bir kişisl hedef olan "bilgisayarımı 2 hard diskli yapıya kavuşturmayı" başardım. Hard Disklerden birisinde windows işletim sistemi, diğerinde ise ubuntu çalışıyor. Bilgisayarı açtığımda, hangi diskte çalışacaksam Bios'tan onu seçiyorum ve o tarafta çalışıyorum.
Belki bu şekilde 2 diskli bir yapı kurduğum için, belki de başka sebepten bilmiyorum ama Ubuntu9.10'u kurdum ve sonra da Lucid'e yükselttim. Ubuntu kısıtlı ilaveler de sorun vermedi. Bu başlık kapanabilir diye düşündüm. Teşekkürler