Tavsiye İstiyorum

Başlatan messengerone, 11 Aralık 2009 - 19:49:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

messengerone

Degerli Arkadaslar, piyasadaki bilgisayarci esnafa guvenmektense sizlerin tavsiyelerinize guveniyorum.
Teknik olarak bilgisayardan fazla anlamayan biri olarak soruyorum, bilgisayarimin:
Ekran Kartini
Ses Kartini
Harddiskini
Islemcisini
Telekom-internet baglanti tarifesini
..yenilemeyi dusunuyorum.
Ubuntu 9.10 kullanicisiyim.Ubuntu 9.10 ve ilerideki yeni surumleriyle en mukemmel uyumu/performansi gosteren yukarida yazdigim donanimlar hakkinda onerilerinizi yazarsaniz sevinirim. Amac sadece ubuntuyla uyum degil, bir de bilgisayarimin hizini ve kalitesini de yukseltmek istedigim icin bunu da gozonune alarak en iyi urunleri bakimindan tavsiyede bulunursaniz sevinirim.Tesekkurler.
*Simdiki ekran kartim ATI ve pc'min windows kisminda da problemli, en gelismis ekrankarti hangisi,marka/model vs..-tabi ubuntuylada en uyumlu olan?.
*Harddiskimden ses geliyor.Yeni harddisk taktiracagim.Hangi marka tavsiye edersiniz?Harddiski yine win/linux olarak 2'ye ayiracagim,buna dayanabilecek en iyi marka?
*Islemci ve Ekran Karti tavsiyelerinizde, windows kisminda biraz oyun var onlari da kaldirabilecek bir sey onerirseniz cok iyi olur.
*Telekom Tarifesi Onerisi..Su an kotali kullaniyorum.Ama kotasiz ve sinirsiza gecmek istiyorum. Dowload ve Upload video olaylari bayagi onemli benim icin. En hizli upload yapabilecegim hangi tarifedir?
Açık kaynaklı özgür yazılımların topluma en büyük faydası hırsızlıktan kurtarmasıdır..

acer

messengerone

Gereken araştırmaları yapmaya devam ediyorum. Hangi parça ve modelleri alacağıma karar verdim, teşekkürler. Ama bir sorum kaldı:
Ekran kartı üreticileri de Ubuntu da gittikçe gelişiyor. Ubuntu'nun yeni Lucid sürümü hala ATI/AMD kosunda sorun çıkarıyor mu? Benim şimdiki bilgisayarım ve Lucid sürümü ATI/AMD kartımı sorunsuz tanıdı ve yükledi. Daha gelişmiş ama yine bir ATI/AMD kart almayı düşündüğümde ne olur ki? (Gerekirse diye yazıyorum ATI Radeon HD 5850 almayı düşünüyorum)
***Eğer NVDIA önermek isterseniz bahsettiğim ATI kartın özelliklerine göre onun muadili bir şey önermenizi rica ederim.. (EkBilgi-Medya, video, upload, film, oyun vs..vs.. gibi media uygulamalarını rahat yapmak için bu ATI modelini seçmiştim.)
Açık kaynaklı özgür yazılımların topluma en büyük faydası hırsızlıktan kurtarmasıdır..