grub nasıl düzenlenir ?

Başlatan moe, 16 Mayıs 2010 - 00:05:47

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

moe

Grub nasıl düzenlenir ?
PC'yi ilk açarken karşıma çıkan Ubuntu, Vista, Pardus sistemleri sayfasını nasıl düzenleyebilirim?

empax

بسم الله الرحمن الرحيم
|ACEMİLER İÇİN İLK DURAK|Çözüldü|Kod etiketi|

heartsmagic

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,19091.0.html ve o bölümdeki sabit başlıklarımıdan Grub2 ile ilgili olanlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

moe

yardımlarınız için teşekkürler. ancak bir sorum daha olacak.
Bunu, Komut satırı kullanmadan yapmamın bır yolu varmı? Çünkü Pardus 2009.1 de normal bir pancereden istediğini kaldırıp, istediğim sistemi otomatik olarak başlat  diyebiliyordum.

GNUbuntu

Alıntı yapılan: moe - 16 Mayıs 2010 - 00:28:58
Bunu, Komut satırı kullanmadan yapmamın bır yolu varmı? Çünkü Pardus 2009.1 de normal bir pancereden istediğini kaldırıp, istediğim sistemi otomatik olarak başlat  diyebiliyordum.

Depoda Başlangıç Yöneticisi (StartUp-Manager) var. Fakat Pardus'daki Açılış Yöneticisi gibi bir şey bekleme. O bizim Pardus geliştiricilerinin bir güzelliği. Açıkçası ben Pardus grubunu kullanıyorum. Bilgisayarımda üç sistem var.
Önce Saygı...

such

Alıntı yapılan: moe - 16 Mayıs 2010 - 00:28:58

Ve bildiğim kadarı ile Pardus ta dediğiniz araç Grub menüsünü düzenliyor. Grub ile Grub2 arasında bayağı bir değişiklik oldu en azında menu.lst eskisi gibi değil bu programın asıl çalıştığı yer değişti. ubuntuda startup manager var ama o da Grub2 için kısıtlı özellikler sunuyor Grub2'nin bütün özelliklerini şimdilik kullanıp yönetemiyor.