UnetBootin ile flash diskten 10.04 kurulumu sorunu

Başlatan doe, 13 Mayıs 2010 - 02:51:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

doe

depodan kurmuş olduğum UnetBootin ile 10.04'ü flash disk'e yazdırdım. Ancak tekrar başlat dediğimde USB'den başla seçeneğini seçsem dahi Boot olmuyor.

Sorun nerededir acaba?

kozanibo

unetbootin usb ye dağıtımı atarken boot kısmını halledemeyebiliyor. sorunun kaynağını çözemedim ama alternatif yöntem... sistem yönetim başlangıç diski oluştur

ama bu oluşturma yöntemi karmic koala ve hatta 10.04 de bile .iso yu desteklemiyor :(

doe

Alıntı yapılan: ibokozan - 13 Mayıs 2010 - 02:54:43
unetbootin usb ye dağıtımı atarken boot kısmını halledemeyebiliyor. sorunun kaynağını çözemedim ama alternatif yöntem... sistem yönetim başlangıç diski oluştur

ama bu oluşturma yöntemi karmic koala ve hatta 10.04 de bile .iso yu desteklemiyor :(

Evet, başlangıç diski oluşturdan denediğimde de olmamıştı! Ancak UnetBotin'i windows altında indirip çalıştırdığımda(eskiden) gayet iyi bir flash disk yaratmıştı! :(

karapece

son sürümünü indirmek lazım.
paket yöneticisinden değil sitesinden indirip 10.04 ü seçmek gerekiyor.
bende yaşadım, böyle yapınca çözüldü.

kozanibo

Alıntı yapılan: doe - 13 Mayıs 2010 - 02:58:51
Alıntı yapılan: ibokozan - 13 Mayıs 2010 - 02:54:43

Evet, başlangıç diski oluşturdan denediğimde de olmamıştı! Ancak UnetBotin'i windows altında indirip çalıştırdığımda(eskiden) gayet iyi bir flash disk yaratmıştı! :(

başlangıç diski oluştur cd ile gayet güzel çalışıyor. ama sdb1 - sdb2 kısmını iyi seçmek gerekiyor.

doe

USB başlangıç diski oluştur programı ile tekrar denedim.

Dediğin gibi sda1 kısımları tam iyi çalışmıyor. 8-10 kere biçimlendirmeye çalıştım. En sonunda usbde boş alan görebildi. Kurulumu yaptım dedim. Şuan çalışan bir usb üzerinden(10.04) yazmaktayım. :) Gerekli yedekleri aldıktan sonra kurulumu yapacağım.

MuratY

Fedora nın  usb live creator ile  iso dosyasını usb aracılığıyla kurdum bir problem yok arkadaşlar  deneyebilirsiniz.

Bulamayan olursa link atabilirim .

doe

Başlangıç diski oluşturucu ile 9.10 üzerinden yazdığım USB ile 10.04'ü başarılı şekilde bilgisayara kurdum. Sorun çıkmadı.