bios açılmıyor...

Başlatan zikri, 16 Nisan 2011 - 18:34:12

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zikri

öncelikle merhaba
kısa bir süredir ubuntu kullanıyorum.yeni edindiğim exper masa üstü pc win 7 starter yüklü.ubuntu kurmak için bios ayarlarına erişemedim bi türlü...çeşitli tuş kombinasyonlarını denedim;f2,f12,dell vb.
yardımcı olan olursa sevinirim.ayrıca arattım ama sorunumla ilgili bi başlık gözüme çarpmadı,gözden kaçtıysa afola...

sema

Merhaba @zikri. Bilgisayarın BİOS ayarlarına erişmek için kullanılan tuşlar bazen değişiklik gösterebiliyor ama yine de bu sistemi açmaya çalışırken hızlı bir şekilde ekranda gösterilir. F8 ve F10 gibi tuşlara da bakın diyeceğim ama bilgisayarı açarken biraz daha dikkatli olup böyle bir bilginin gösterilip gösterilmediğini kontrol edin.
susema

stef_q

Bazı bioslarda hangi tuşa basmanız gerektiğini göstermeyebiliyor.

Birde windows yüklü gelene bazı laptoplarda, windows açıldığı takdirde (grub ekranı yok zaten), windows hızlı açılsın diye biosu da hızlıca geçebiliyor(bu desktoplarda yapılıyor mu bilmiyorum). Bu yüzden tuş kombinasyonlarını çok çok hızlı bir şekilde denemek lazım. Tüm tuşları sürekli denemekten başka çareniz yok. Veya anakartınızın modelini öğrenip internette arama yapın.

zikri

-açılışta görünmüyor maalesef...
-ve evet hakkını vermek gerek hızlı açılıyor
yardımlar için teşekkürler.win 7 ye format atıp ubuntu yu öyle yüklemeyi deneyeceğim bi ara...zaten yeterince aşina oldum.

gecegezen

acılıs sırasında pause tusu ile ile biosun yuklenmesini durdurarak yazıları daha rahat okuya bilirsiniz. Tabi ekranda resim göstermiyorsa
Yotube kanalım hepinizi beklerim...
https://www.youtube.com/channel/UCsRQPZxNJKZbfpGy6r97nJw