Wirtualmin Kurulumu

Başlatan vuslat, 11 Mayıs 2010 - 14:22:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vuslat

Arkadaşlar Merhaba;

Öncelikle böyle bir site ve forumun olması beni çok menmun etti sizlere çok teşekkür ederim.
Benim sormak istediklerim aşağıdadır. Şimdiden destekleriniz için sağolun

* Şirketimizde Kullanmadığımız atıl olarak duran 0 bir Dell marka Pcmiz bulunmakta. Bu pc üzerine geçmiş dönemlerde Centos 5 Kurmuştum ve biraz kullandıktan sonra ubuntu server kurmayı düşündüm. İnternetten server dosyasını indirdim test etmek için WM kurmak istedim fakat bana hiçbir ayar sormadan kuruyor ve siyah komut ekranına düşüyor. Serveri tıpkı Centostaki gibi nasıl adım adım görsel arayüz ile kura bilirim?
*Kurmuş olacağım Ubuntu server üzerine Wirtualmin kurulumunu nasıl yapa bilirim? ( ip adresim statik+ alan adım mevcut)
*Virtualmin üzerinde nasıl hosting hizmeti verebilirim ( sadece kendi sitemi ve mail ve Ftp hesaplarımı kurmak istiyorum)

saygılarımla;

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Mayıs 2010 - 16:40:54

konu ile ilgili düşüncesi olan arkadaşımız varmı?

heartsmagic

Sırayla gidelim.

Ubuntu sunucu sürümünde grafik arayüz yoktur. Her şey uçbirimden olur. Bu işe ciddi olarak eğilmek istiyorsan temel anlamda bazı şeyleri biliyor olman gerekiyor. Bunu söylüyorum zira eğer kullanacağın bu sistem şirkette önemli bir işte kullanılacaksa senin temel şeyleri bilmen kaçınılmaz oluyor. Şimdi, eğer ciddi olarak sunucu olacaksa bu sistem sunucu sürümünü kur ve adım adım yapmaya çalış her şeyi. Haliyle, çok fazla araştırman gerekiyor. Zira hem yabancı bir platformda iş göreceksin hem de elinin altında grafiksel bir arayüz olmayacak. Fakat, deneme babından kuracaksan benim sana tavsiyem normal masaüstü sürümünü kurmandır. En azından elinin altında grafiksel anlamda bir şeyler olur.

Virtualmin kurulumu için kendi sitesinde şu sayfada adımlar mevcut:
http://www.virtualmin.com/download.html
Ubuntu desteği en son 8.04 sürümünde görünmekte. Yani bir önceki LTS sürüm. 10.04 ile denediğinde sorun çıkar mı bilemiyorum.

Fakat maksadın bu gibi işleri bir panelle yapmaksa sana Webmin gibi bir aracı önerebilirim.
http://www.webmin.com/
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,15475.0.html

Fakat sunucu anlamında yeterince belgelendirmemiz yok ne yazık ki. Zira mesele çok geniş. Forumda bazı uygulamalar için anlatımlar mevcut yine de.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vuslat

sayın  heartsmagic ilginiz ve cevabınız için çok teşekkür ederim.

iletidede belirttiğim gibi serveri ilk önce deneme amaçlı kurup calıştırdıktan sonra porf.olarak ilerlemeyi düşünüyorum. Centos - Pardus vs kullandım. Bazı temel bilgilerim mevcut grafik arayüz olması benim için çok önemli bir konu idi yoksa Centostan devam etmek en mantıklısı.

Bence server konusunda da bir calışma yapılmalı. Cevremde en cok ilgiyi gören server olayı. Bu konunun yönetim tarafından ele alınmasında yarar olduğunu düşünüyorum.

saygılarımla

heartsmagic

Yönetim zaten mümkün mertebe bir şeyler yapmaya çalışıyor fakat ne yazık ki her şey tecrübemizle sınırlı. Bizim haricimizde başka arkadaşlar açıkçası daha çok katkı yaptılar bu kategorimize.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.