Ubuntu 10.04 LTS Server Apache2 Port Değiştirme

Başlatan karadam, 12 Mayıs 2010 - 20:18:13

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

karadam

Merhaba,

Arkadaşlar Ubuntu 10.04 LTS Server kurdum. Üzerinde web sunucusu koşturucağım. Önceki sürünlerde /etc/apache2/ports.conf içerisinden dinleme kısmından port numarasını değiştirmek, port değişikliği için yeterli oluyordu. Şimdi portu değiştirdikten sonra sunucuya erişemiyorum. Google' da konuyla ilgili hiç birşey bulamadım. 10.04' de benzer sorun yaşayanlar var mı? Herkese iyi çalışmalar.
Saygılarımla

İK

garafatma

/etc/apache/ altındaki httpd.conf dosyası bir işinize yarar mı acaba?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

ebubekirs

Ek olarak değiştirdiğiniz portları da açık duruma getirmelisiniz. iptables kısıtlıyor olabilir.
Dünyaya gelen de benim, dünyadan giden de benim

karadam

Yanıtlar için teşekkürler. httpd.conf dosyası ports.conf dosyasını işaret ediyor zaten. Yani ports dosyasında yapılan değişikler geçerli oluyor. Güvenlik duvarı kısmı için ise henüz ubuntu üstünde aktif hale getirmedim. İçerde kullanmış olduğumuz güvenlik duvarında ise da böyle bir tanımlama söz konusu değil. Sanırım farklı bir sorun ya da bir bug söz konusu. Kolay gelsin...
Saygılarımla

İK

heartsmagic

Ulaşmaya çalıştığında ne diyor peki? Şimdi ben de denedim. Apache çalışıyor gibi görünüyor. Hatta:
netstat -tulpn | grep :78 ile bakınca da portun dinlendiğini görüyorum. Ancak istek yaptığımda:

Alıntı YapNot Found

The requested URL / was not found on this server.
Apache/2.2.14 (Ubuntu) Server at 88.224.43.227 Port 78
cevabını alıyorum. Sende durum nasıl?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

karadam

Evet durum aynı... Ben 8088 portunu kullanıyorum, port dinlemede, fakat bağlanmaya çalıştığın zaman sayfa görüntülenemiyor. Portu 80' e aldığım zaman * her şey düzeliyor. Google' da konu ile denemediğim sözcük kalmadı, sorunla ilgili hiç bir şey yok... AppArmor' dan kaynaklanır mı diyerek, AppArmor' u kaldırdım. Güvenlik duvarını aktif hale getirip 8088' e izin verdim v.s... sonuç 80 üzerinde * her şey düzgün 8088 sadece makine dinlediğini söylüyor ama bağlantı sağalanamıyor. İlginç....

Birşey daha telnet ile 8088 bağlanabiliyorum. (:
Saygılarımla

İK

heartsmagic

Ben de göremedim pek bir şey. Gerçi kendi sunucuma kendi IP adresim üzerinden erişince malum modem sayfası geliyor. Farklı yollarla aşmaya çalıştım bunu denemeler esnasında. Ancak sorunun kaynağın ben de bulamadım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.