hard diskimde yer kalmadı

Başlatan zaforitos, 05 Mayıs 2010 - 17:43:01

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zaforitos

ubuntuyu ilk kurduğuda 30GB olarak seçtim bu yeterli diye düşündüm birde kendisine yaklaşık olarak 20GB daha yer ayırdı (toplam 50yada 52GB) ilk önce önemsemedim ama şimdi hard diskimde yerim azaldı 30 GB tı azaltmamın bir yolu var mı (silmeden) ubuntu d sürücüsünde, c de ise vista var

garafatma

Forumda ilgili başlıklar vardı. Arama yaptınız mı?
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

zaforitos

conanait

gparted ile ubuntu kurulu sürücünün boyutunu değiştirebilirsiniz. live cd ve gparted olarak aratın

zaforitos

heartsmagic

Windows'un içine mi kurdun Ubuntu'yu?

sudo fdisk -l
df -h
mount
ne diyor?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zaforitos

c sürücünde vista var dsürücünde ubuntu var zamanında 30GB olarak yer ayırmıştım kendine sonra yaklaşık20GB daha ekledi bende o zaman önemsememiştim. şimdi hard diskimde yerim azaldı ihtiyacım var ubuntunun olduğu bölgeyi biraz azaltırsam iyi olacak, yada olmadı artık ubuntuyu silerim yeniden kurarım yada yeni sürümü çıktı onu kullanan arkadaşlar ım çok beğenmişler onu kurarım. tabi ubuntunun nasıl silinebileneciğini bilmiyorum, aslında silmek mümkün ise yeni çıkan sürümünü kurayım

bytan

Sana sorulan soruyu yanıtlamadığın için ne yer sorununla ilgili ne de kaldırma işlemi için doğrudan yanıt veremiyorum. Wubi olarak kurmuşsan dosyalarını silmen ve program ekle/kaldır ile kaldırman yeterli olur. Sabit diske kurulum yaptıysan bölümü biçimlendirmelisin.

Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

zaforitos

wubi olarak değil galiba, iki sürücüm var c ve d. c de vista kurulu d de de ubuntu kurulu. biçimlendirme işlemini vistadayken yapamıyorum galiba; çünkü d de ubuntu gözükmüyor. o zaman kurulum cd sini takıcağım  bölümlemeyi  yaparken ubuntu olan kısmı biçimlendir deyip  sonra istediğim kadar GB tı seçip kur mu diyeceğim böyle birşey oluyor mu

heartsmagic

Yeniden kurulumda ısrarcı mısın? Eğer değilsen bir önceki iletimde istediğim çıktıları görebilirsek duruma bakarız.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

zaforitos

yeniden kurulum yapabilirim. kurulumdan sonra yapılacak kodları kaydetmiştim zaten de burda var