Nvidia Driver Kurulum

Başlatan DeFacto, 18 Haziran 2008 - 22:35:20

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

DeFacto

İyi akşamlar..
Nvidia GeForce FX5200 kullanıcısıyım (128 MB). Restricted Drivers'dan başarılı bir şekilde kurulumunu sağladım driverımın. Fakat kendi sitesindeki driver'ı kurup da daha iyi randıman alanları gördüm diğer forumlarda. Pek de bir yorum yapılmamış. Ben de indirdim driverını ve .run uzantılı olduğunu gördüm. Ve nasıl çalıştıracağımı bir türlü çözemedim. Hem bu sorumla ilgili bir şey deneyen varsa hem de bilgim olsun diye en azından .run uzantılı dosyaların nasıl çalışıtırabileceğini anlatırsanız sevinirim.

ufuk_k

sudo ./nvidia-xxx-pkg.run Randıman konusunun öyle olduğunu pek sanmıyorum. Şimdi bu şekilde diğer dağıtımlarda yükledim fakat ubuntu altında nasıl olur bilmiyorum, modüller sorunsuz şekilde kuruluyor mu denemek lazım.

DeFacto

Anlıyorum.. Şu randıman meselesini biraz daha araştırayım da ben. Yardımın için teşekkürler.

DeFacto

Randıman konusunda aldığım önerileri ve kendi deneyimlerimi de bu başlık altında paylaşırım

DeFacto

You appear to be running an X server; please exit X before
         installing.  For further details, please see the section INSTALLING
         THE NVIDIA DRIVER in the README available on the Linux driver
         download page at www.nvidia.com.

Şu hata mesajını verdi. Bu durumda bilgisayar başlatılırken konsol ekranına düşüp yükleme gerektiğini mi kastediyor ?

egitimist

Alıntı yapılan: JesusPenguin - 18 Haziran 2008 - 22:53:07
You appear to be running an X server; please exit X before
         installing.  For further details, please see the section INSTALLING
         THE NVIDIA DRIVER in the README available on the Linux driver
         download page at www.nvidia.com.

Şu hata mesajını verdi. Bu durumda bilgisayar başlatılırken konsol ekranına düşüp yükleme gerektiğini mi kastediyor ?

Evet, ctrl+alt+f1 ile konsola geçip kullanıcı adın ve şifreni girmelisin.

DeFacto

Anladım da ctrl+alt+f1 ile halen x ortamındasınız diyor ve ubuntu başlarken nasıl geçebilrim konsola

ufuk_k

sudo init 3 diyebilirsin, konsoldan.

DeFacto

Diyorum ctrl+alt+f1 den fakat tekrar ctrl+alt+f7 ile girebiliyorum. Kısacası sizin dediğinizi yapıp denediğimde yine aynı sayfa. . Cd'den filan mı başlatayım off ya :D yine dert oldum size akşam akşam :D

ufuk_k

sudo gdm stop ya da sudo killall gdm falan demeyi dene.

DeFacto

Bence bir artış var. Fakat kernel modülümle bir eşleme yaparken bir iki hata oluştu. Hani kapatma panelindeki bilgisayarı kapat filan gitti :( Onları geri nasıl ekleyebilrim ? Sadece uyku kipi ve oturumu kapat var.

ufuk_k

Startx ile açtıysan masaüstünü onların olmaması normal. Yeniden başlattıgın halde yoksa, sistem-tercihler--oturumlar kısmından gnome-power-manager seçili olmalı.

Performans artışı öyle bence ile olmaz :) Direk kullanımda zaten öyle nvidia sürücüsü performans farkettirmez. Sürümler performans artışı için çıkmıyor ki, genelde hata düzeltiyor bazı donanımlarla ilgili.

Performans tam olmasa bile ancak fps ile ölçülebilir belki. glxgears programını aynı boyutta, aynı koşullarda çalıştırıp fpsleri test ederek.

izzetguntalaz

Benim glxgears sonuçları ubuntu da ortalama 3150.000
                Mint 5 de  ortalama 3140.000 fps.

ufuk_k

İşte o kadarcık bir oynamayı herşey yapmış olabilir. Performans artışına bağlı olmayabilir.

DeFacto

Yaa lanet olsun ya şu kernel modülü ile bir oynamış ki sormayın. Bir restartdan sonra driver'ı tanımadı güvenli modda başlattı. Daha sonra monitörü ve ekran kartını elle yükledim. Daha bitmedi ki :) GDM çözünürlüğü kafayı yemiş durumda. Kullanıcı adı bölümü sağ alta kaymış diğer hiç bir seçenek yok :S oturumu açarken düzeliyor. Peki bunu nasıl kaldırabilirim ? Bi fikriniz var mı ve de şu GDM çözünürlük işi ya :S Kapat tuşu düzeldi nasıl olduğunu anlamadım ama yeniden başlat ve kapat geldi. Tek sorun o ikisi sabahın bu saatlerinde üşenmedim kalktım :)

DeFacto

Ve de karşılaştığım sevindirici durum ekran çözünürlüğü menüsünde artık gerçek hertz değerleri okunuyor :) Bu elle yüklemeden kaynaklı bir durum. Xorg.conf dosyasına bütün çözünürlükler farklı farklı değerlerinde eklenmiş. Artık 3.üncü parti bir yazılıma gerek yokk