[Çözüldü] /var/www dizinine erişim yetkisi

Başlatan vasily, 03 Mayıs 2010 - 21:05:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

vasily

Arkadaşlar hepinize merhaba. Forumda araştırdım fakat net bir cevaba ulaşamadım. Sorunum şöyle;

Lamp serverı bilgisayarıma kurdum sorunsuz çalışıyor fakat var/www klasörü üzerinde işlem yapamıyorum. Nihayetinde projem bir sürü php class dosyasından oluştuğu için ve sürekli localhost ta test yaptığım için, her defasında "gksudo nautilus" komutu ile çalışmak istemiyorum. Netbeans'e var/www klasöründeki proje klasörüm üzerinde değişiklik  yapma yetkisini nasıl verebilirim. Acil yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

1. İlgili yapılandırmalarla bu dizini ev dizinin altındaki herhangi bir dizin olarak değiştirebilirsin.
2. /var/www dizinine tam erişebilirlik yetkileri verirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

vasily

çok teşekkür ederim fakat bu dediklerinizi nasıl yapacağım bilmiyorum. Ubuntu kullanmaya yeni başladım da...

raspacı

Alıntı yapılan: vasily - 03 Mayıs 2010 - 21:21:07
çok teşekkür ederim fakat bu dediklerinizi nasıl yapacağım bilmiyorum. Ubuntu kullanmaya yeni başladım da...
Bu noktada arama devreye giriyor işte. http://wiki.ubuntu-tr.net/index.php/Apache_Kurulumu_ve_Kullan%C4%B1m%C4%B1  bu adreste işine yarar bilgiler var.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

Tuxie

root olarak girdiğiniz www dizinine sağ tıklayıp özelliklerden root olan yetkiyi kendinize deveredebilirsiniz ne kadar güvenli olur orası muamma tabi ki :-\

vasily

Çok teşekkür ederim arkadaşlar. Heartmagic ve raspacının yardımıyla sorunumu hallettim. Tuxie arkadaşımada ilgisinden dolayı çok teşekkür ederim.

Sizin gibi insanlar olmasa ülkemizde özgür yazılım adına hiçbir ilerleme olmaz gerçekten. Çünkü özgür yazılım dünyası gerçekten karışık ve tecrübe istiyor. Sizlerde birikimlerinizi bizlerle paylaşarak bizlere büyük iyilik yapıyorsunuz.

Seni seviyorum ubuntu ve sizi seviyorum ubuntu-tr ailesi.

Birazcık coştum fakat windows illetinden kurtulduğum için çok sevinçliyim gerçekten :)

heartsmagic

GNU/Linux/Ubuntu kavramlarının yan etkileri bunlar, normaldir :)
Hoş geldin diyerek konuyu kapatıyorum. Çözülen başlıkların ilk iletilerini değiştirebilirsiniz, ufak bir hatrlatma yapalım böylece.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.