[Çözüldü] Ubuntu Netbook Remix Kablolu Internet Sorunu

Başlatan ygtersoy, 26 Nisan 2010 - 11:23:43

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ygtersoy

Ubuntu remix ve win7 kullanıyorum yanlız ubuntu ile wireless a girebiliyorum ancak kaldığım yurtta kablolu internet var ve win7 ile girebiliyorum ancak remix ile giremiyorum bağlantıyı görümüyor. İnternete girebilmem için ip adresi, ağ maskesi, ağ geçidi dns sunucusunu giriyorum vpn yapılandırmadan ama yine olmuyor internete girebilmek için bu adresleri girmem gerekiyor. Ne yapmam lazım yardımcı olursanız sevinirim.

eribol

iwconfigçıktısını alabilir miyiz? Sinyali hiç görmüyor mu?

ygtersoy

sinyal görüyor ama bağlantı yok.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 26 Nisan 2010 - 16:56:12

iwconfig

Alıntı Yapygtersoy@ygtersoy-exper:~$ iwconfig
lo        no wireless extensions.

eth0      no wireless extensions.

wlan0     802.11bgn  Nickname:"rtl8191SEVA2"
          Mode:Managed  Frequency=2.437 GHz  Access Point: Not-Associated   
          Bit Rate:300 Mb/s   
          Retry:on   RTS thr:off   Fragment thr:off
          Power Management:off
          Link Quality=10/100  Signal level=0 dBm  Noise level=-100 dBm
          Rx invalid nwid:0  Rx invalid crypt:0  Rx invalid frag:0
          Tx excessive retries:0  Invalid misc:0   Missed beacon:0

eribol

Yakınında da çekmiyorsa aklıma gelen tek şey şifreleme yöntemi farklılığı. Bazı sürücülerde wpa şifreleme ile ağa bağlanmıyor.

ygtersoy

yani kabloyu takıyorum ancak bağlantı gelmiyor. Nasıl bir çözümü olacak?

eribol

Alıntı yapılan: ygtersoy - 26 Nisan 2010 - 17:55:36
yani kabloyu takıyorum ancak bağlantı gelmiyor.
Bu kısmı anlamadım ama modemin şifrelemesini wep olarak değiştirirseniz belki bağlanır. Ama dediğim gibi sırf bu yüzdendir diyemem.

ygtersoy

ethernet kablosunu modeme takıyorum sonra vpn ayarlarından gerekli olan ip ağ geçidi( bunları girmek zorundayım yurttaki internetler kat kat değişiyor otomatik bağlanmayıda denedim) vb. ayarları giriyorum ancak Bağlantı kesildi çevrimdışı oldunuz diye bir yanıt alıyorum

heartsmagic

Modeme takıyorum derken? Yurttan bağlandığını söylemişsin, modem dediğin aradaki başka bir şey olmasın?

Yapacağın ayarları VPN sekmesinden yapma, normal kablolu bağlantılardan düzenle diyerek gideceğin ipv4 sekmesinden yap. İlgili bölümleri göreceksin orada. En altta da Geçitler var, ağ geçidi oradan ayarlanıyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

ygtersoy

Arkadaşlar sorunu çözdüm ipv6 sekmesini yoksay yapıp ipv4 e gerekli ayarlamaları yaptım anlatırken biraz sıkıntı çektim özr dilerim yardımlarınız için teşekkürler.