[Çözüldü] RedBookNote en son sürümünü yükleme

Başlatan Borowitch, 04 Nisan 2010 - 09:02:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Borowitch

Merhaba Arkadaşlar,

RedBookNote programının en son sürümünü Sourceforge'dan indirdim. Ancak dosya tar.gz uzantılı. Bunu nasıl bilgisayara kurabilirim? Kodlar nelerdir?
Carpe diem quam minimum credula postero.

barış

Dosyayı bir dizine çıkartmalısınız. İçinde nasıl kurulduğuna dair anlatım mevcut olmalı diye biliyorum.

Borowitch

Alıntı yapılan: hellsing - 04 Nisan 2010 - 09:13:10
Dosyayı bir dizine çıkartmalısınız. İçinde nasıl kurulduğuna dair anlatım mevcut olmalı diye biliyorum.

Maalesef bu şekilde yükleyemedim.  :(  .deb paketini de bulamıyorum. Snyaptic'te eski sürümünü yükledim fakat nedense o da açılmıyor. Bu nedenle bu pakete bir anlamda muhtaç kaldım. Nasıl yükleyebileceğime dair google'dan yaptığım araştırmalar da boşa çıktı. Tek umudum burası.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 09:36:55

.deb paketini http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/main/r/rednotebook/rednotebook_0.9.3-1_all.deb buldum. Kurulumunu da yaptım. Ancak eski sürümünde olduğu gibi bu da açılmadı. Tam açılıyor gibi oluyor, kapanıyor. Bu sorun ne olabilir acaba?

barış

Bazı programlar öyle olabiliyor, mesela Counter-Strike 2D gibi.
Paketin linkini atarmısın bir de ben bakayım? Yapamazsam, mutlaka bilen birisi vardır bu forumda :)

Borowitch

Alıntı yapılan: hellsing - 04 Nisan 2010 - 09:53:48
Bazı programlar öyle olabiliyor, mesela Counter-Strike 2D gibi.
Paketin linkini atarmısın bir de ben bakayım? Yapamazsam, mutlaka bilen birisi vardır bu forumda :)

Paketin bağlantısı şu; http://ftp.tr.debian.org/debian/pool/main/r/rednotebook/rednotebook_0.9.3-1_all.deb

heartsmagic

Yine bir Türkçe karakter ve Python sorunu ile karşı karşıyayız.
@Borowitch, önce redbook namına ne kurduysan kaldır. Debian kaynaklarını değil de, Ubuntu kaynaklarını kullanalım. Temizledikten sonra depolardan kur programın kendisini. Ardından Sistem-Tercihler-Ana Menü vasıtasıyla programın olduğu bölüme git. Bende Ofis altında. Özellikler bölümüne gel ve komut kısmını şu şekilde değiştir:

Alıntı Yapenv LC_ALL=C rednotebook

Eğer doğrudan uçbirimden çalıştırmak istiyorsan:
LC_ALL=C rednotebook

Konuyla ilgili bir de hata kaydı açtım:
https://bugs.launchpad.net/ubuntu/+source/rednotebook/+bug/555425
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Borowitch

@heartsmagic, sadece bu LC_ALL=C rednotebook komutla uçbirimden çalıştırabildim. Diğer metod işe yaramadı. Yardım için teşekkür ediyorum.

Fakat aklıma bir şey geldi. Windows'taki .exe ya da eski .bat dosya uzantısı gibi bu komutu çalıştırabileceğim bir dosya haline getirebilir miyim? Böyle bir şey mümkün mü? Sürekli uçbirimden çalıştırmak zorunluluğundan kurtarır beni.

Tamam bu sorunu çözdüm. Söz konusu komutu redbooknote.bin dosyası haline getirerek çalıştırılabilir yaptım. Galiba bu linux'u öğreniyorum ben arkadaş.  ;D

Yiğit Ateş

Bu Türkçe karakter sorunları da sıkmaya başladı artık, hatalar bildiriliyor fakat hiç sallamıyorlar bizi. Misal emesene ifadelerindeki sorun hala devam ediyor.

heartsmagic

@Borowitch, gerçi sen halletmişsin ancak başlığı kapatmadan önce sorayım, diğer şekilde neden olmadı? Ben sorunsuzca çalıştıdım anlattığım şekilde.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Borowitch

Alıntı yapılan: heartsmagic - 05 Nisan 2010 - 21:40:41
@Borowitch, gerçi sen halletmişsin ancak başlığı kapatmadan önce sorayım, diğer şekilde neden olmadı? Ben sorunsuzca çalıştıdım anlattığım şekilde.

O şekilde de oldu. Meğerse yanlışlıkla komutu komut satırına yazacağıma isim satırına yazmışım. Düzelttim. O metodla da oldu. Burada belirtmeyi unuttum.

Özet olarak her iki şekilde de RedNoteBook programını çalıştırabiliyorum. Her ne kadar yazılım umduğumdan kötü de çıksa, sorun çözülmüş oldu. Yardımlar için herkese teşekkürler...