Opera' da flashblocker var mı?

Başlatan robotikmi, 23 Aralık 2009 - 10:50:48

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

robotikmi

arkadaşlar forumda aradım ama  tam bir cevap bulamadım. Açılan sayfanın sağında solunda çıkan saçma reklamların açılmaması için firefox ta olan flashblocker programına benzer bir program var mı acaba OPERA için??

teşekkürler...

mce

Opera kullanmıyorum ama içerik engelle diye bir şey olacaktı galiba. Engellemek istediğiniz içeriğin bulunduğu sayfada boş bir yerde sağ tuşa tıklayıp menüden içerik engelleye tıklayın. Shift tuşuna basılı tutarak engellemek istediğiniz elemana tıklayın.

robotikmi

yanıtın için teşşekkürler 

peki bu iş için bi plug in falan var mı açılmadan engellesin ve sadece benim istediklerimi açsın????

XRumer

Arkadaşlar Mozilla ve Chromium'daki gibi bir flashblock eklentisi arıyorum. Opera 10.10 kullanıyorum, gezindiğim sitelerdeki flashların bloke olmasını, görünmemesini sadece ben tıklayınca görünmesini istiyorum. Böyle bir eklenti var mı, varsa nerden bulabilirim?

Yiğit Ateş

XRumer

Peki bu betiği nasıl kullanacağım.

Betiği bir gedit belgesinin içine kopyaladım. Belgeye Opera adını verdim. Özelliklerden bir program gibi çalışmasına izin ver seçeneğini işaretledim.

Peki sonra?

ironic

İletileri, halihazırda açık olan başka konuyla birleştirdim.

@Xrumer, flashblocker ,yanında hazır reklam filtreleri de kullanabilirsin. Ziyaret sayısı yüksek  Türkçe siteler için de  destek olduğundan, bayağı yüksek engelleme oranına sahip. Aşağıdaki iletimde neler yapılması gerektiğini açıklamıştım.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,17540.msg214833.html#msg214833

Yiğit Ateş

Betiği bir klasöre at. Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > İçerik > JavaScript Seçenekleri > Kullanıcı JS dosyalarından daha önce oluşturduğun klasörü seç tamam de. Yeniden başlattığında betik devreye girecektir.

-----------------
@ironic, ben öbür başlığa da yazmış bulundum bir zahmet onu da taşırsın artık :P

XRumer

Aslında oradaydı benim ileti fakat benim yazdığımdan itibaren kesilip buraya aktarılmış. Ben de farkında değildim, oraya yazmışım bir de.

Oradakini silin bence. Ne de olsa burada da var.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 16:03:44

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 04 Nisan 2010 - 15:56:42
Betiği bir klasöre at. Araçlar > Tercihler > Gelişmiş > İçerik > JavaScript Seçenekleri > Kullanıcı JS dosyalarından daha önce oluşturduğun klasörü seç tamam de. Yeniden başlattığında betik devreye girecektir.

İşe yaramadı. Hiç etkisi olmadı.

ironic

Diğer konudaki iletileri çöpe aldım. Burdan devam edebiliriz.  :)

Yiğit Ateş

gedit ile bir işlem yapma direk .js indirdiğin halini koy klasörün içine.

Felâsife

Uzunca bir süredir hiç bir engelleyici kullanmıyorum, böyle sayfalar daha güzel, kanlı canlı :D
Maceraya hazır mısın!  Bir BSD almaz mısın?

Yiğit Ateş

Alıntı yapılan: Felâsife - 04 Nisan 2010 - 16:06:59
Uzunca bir süredir hiç bir engelleyici kullanmıyorum, böyle sayfalar daha güzel, kanlı canlı :D
Fan sesleri artmaya başlayınca da güzel gelecek mi bakalım :D

ironic

@XRumer, betik adresine  sağ tıklayıp, hedefi farklı kaydet yoluyla indirirsen betik Opera tarafından açılmadan indirilir.

XRumer

Tamamdır .js halini indirdim. İşe yaradı, flashları engelledi. Teşekkür ederim.

Felâsife

Alıntı yapılan: Yiğit Ateş - 04 Nisan 2010 - 16:08:13
Fan sesleri artmaya başlayınca da güzel gelecek mi bakalım :D
Yaklaşık 5-6 aydır böyleyim hatta bazen 20-30 sekme açtığımda oluyor ki fan sesi duymadım hâlâ.
Şu an sadece java olmadığından en fazla tak diye kapanma oluyor yoksa fan sesi gene yok.

Opera'm azcık bakımlırda, gerçi bu 10.52 de fazla bakımda yapamadım ama böyle işte :D

Yiğit Ateş

Flashlı sayfalarda çok gezmiyorsundur abi, yoksa 20-30 sekmede fan sesi duymamak mümkün mü?

Felâsife

Hehe, Linux Opera ile bu konuda eskiden yapılmış kişisel çılgın deneyler var 100 veya 140 sekme açmak gibi.  :P
Şimdiki Opera eskilerin yanında çok daha kararlı ve ekonomik çalışıyor, hatta tespiitlerimize göre Win'dekinden bile daha iyi performans veriyor Linux altında.
Net 3 yıldır direk Opera kullanıyorum, ses yapsa herhalde duyardım, sayfa konusunda doğrudur, o an ne denk geliyorsa onu açarım yazımı okurum alacağımı alırım vs.
Tabii illaki o kadar sekme Ram ve CPU'ya dokunacaktır ama bunun yanında minimal kurulmuş Debiş'te var.  ;D
Daha öncede yazmıştım 2GB ram'i doldurduğumda çok oluyor.

Hasılı sistemim oldukça senkronize edilmiş bir biçimde fazlalık bir şey yok ve her şey olması gerektiği gibi, hata yok, log'lar temiz :)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 04 Nisan 2010 - 17:52:15

Şimdi Opera küçük bir deneyde ben yapayım dedim youtube'de 20 sekme açtım, 2 de öyle vardı 22 sekme.
Toplam Ram kullanımı da önceden 680 civarıydı, fana bakmadım ama 2000 rpm filandır.

Sonuçlar resimde ki gibi fan sesi gelmedi, gerçi bu test ile gelir mi orasıda tartışılır tabii de son zamanlarda video sorunlarıda çok olunca böyle bir şey yapayım dedim.
Bu arada ilk kez bir kaç sayıda olsa swap'a geçmiş onuda görmüş oldum, gerçi anormal şekilde 20 sekme peş peşe açınca o da normaldir herhalde. :D

[IMG]http://img40.imagefra.me/img/img40/2/4/4/beton/t_kgs2c30m_f475d05.png[/img]   [IMG]http://img37.imagefra.me/img/img37/2/4/4/beton/t_kgs2c2ym_a6b571f.png[/img]

Opera'yı çarpıdan kapatınca bu hale geldi değerler.

Fan'da sayfalar açıkken
$ sensors | grep fan2
fan2:       2960 RPM  (min = 2721 RPM, div = 8)

Kapattıktan bir iki dk sonrada böyle oldu
$ sensors | grep fan2
fan2:       2280 RPM  (min = 2721 RPM, div = 8)  ALARM

Sonuç Opera fan sesi veriyorsa illaki bir yerlerde sorun var demektir, bu bios'tan tutun da (orada fan devri ayarlanıyor vs) flashplugine kadar bir yelpazedir.
ki şuan kullandığım Opera'da da java ayarlı değil maalesef ama genede beni üzmüyor o sevindirici tabii. :)