Ubuntu Netbook Remix

Başlatan XRumer, 23 Mart 2010 - 09:22:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

XRumer

Arkadaşlar yakında bir Netbook alacağım ve içine Ubuntu Netbook Remix kuracağım. Fakat merak ettiğim bir şey var:

Ubuntu Netbook Remix, bildiğimiz Ubuntu ile aynı depoları mı kullanıyor? Ubuntu'da kullandığımız yazılımları burada da çalıştırabilir miyiz? Openoffice.org, Rhythmbox, Google Chrome, Gimp, Scribus, Vlc, Mozilla Thunderbird, Pidgin, aMsn, Transmission, Mobile Media Converter yazılımlarını çalıştırıyor mu?

heartsmagic

Kullanmadığım için detaylara inemem ancak depoların ortak olduğunu söyleyebilirim. Farklı bir depo kullanacağını zannetmiyorum fakat özel bazı program sorunları olursa bilemem.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

XRumer

İşlemciyi zorlayacak yazılımlar çalıştırmayacağım zaten. Yukarıda kullandığım yazılımları saydım. Bilgisayarı günlük hayat için kullanacağım, internete girme, ofis işlerini yapma, müzik dinleme. Yapacağım şeyler içinde işlemciyi zorlayacak olan herhalde video dönüştürme işlemidir.

heartsmagic

Dediğim gibi normal depoları kullanır ve sen istediğin yazılımı kurarsın. Ancak senin Xubuntu üzerinde mobile media converter ile kötü bir tecrüben var, bu nedenle sorun çıkartan yazılımlar olabilir demiştim. Gerçi, bir dağıtımda çalışan diğer dağıtımda da çalışmalı, problemi aşmanın yollarına bakmak lazım diyeceğim ama açtığın başlıkta da konunun üzerine gidememiştik sanırım.

XRumer

Mobile Media Converter sorunu dağıtımdan değil de masaüstü yöneticisine uyunlu olmamasından kaynaklanıyordu. Gnome ve Kde'de söz konusu gayet güzel çalışıyor. Xfce, Lxde ve yanlış hatırlamıyorsam Fluxbox'da çalışmamıştı. Kısacası sorun dağıtım ya da bilgisayarda değil yazılımı üretenlerin sadece Gnome ve Kde'yi düşünmesiydi.

Zaten Ubuntu Netbook Remixde de Gnome öntanımlı değil mi?

heartsmagic

Alıntı YapDefault user interface    GNOME + Ubuntu Netbook Remix
imiş :)

XRumer

canosayan

netbook kullanıcısı olarak hemen bir öneri yapayım.
netbook kurmana gerek yok. aslında netbook paketi sanıldığı gibi çok özel bir şey değil. gnome üzerine sonradan bile kurabildiğin bir arayüz sadece.

ve genelde netbook paketinden vaz geçince bir kaç sorun çıkıyor(büyük değiller. gconf'u uçurunca halloluyor diye hatırlıyorum)

normal bir ubuntu sürümü kurabilirsin. eğer hafif olsun düşüncen varsa moblin vb dağıtımlar bu konuda daha iyiler.

kendi adıma her türlü internet işinini, ofis işlerini netbook ile yapabiliyorum. hatta mint compiz efektlerini bile sorunsuz çalıştırıyor. netbookların çok light olduğu kötü bir düşünce yapısı. ben çoğu işimi netbook a taşıdım bile.
Chmod bizim işimiz.

özgürubuntu

Hatta biz Netbook Remix'ten sudo apt-get install ubuntu-desktop diyerek bildik arayüze geçtik ki iyi oldu. Netbook Remix @canosayan'ın dediği gibi sadece bir arayüz ve -bana göre- çok kullanışlı da değil

canosayan

apt-get install ubuntu-remix gibi bir paketlede normalin üzerine kurulbiliyor diye hatırlıyorum belki adı yanlıştır paketin.

fakat geçtikten sonra maximus paketini kaldırmak gerekiyor.
Chmod bizim işimiz.