Sony Netbook ve ubuntu

Başlatan UAwien, 29 Ekim 2009 - 03:20:49

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

UAwien

2-3 haftalık bir araştırma sonucunda VPCW12S/T model sony netbook' u almaya karar verdim. Ancak beni korkutan şey ubuntu kurulumunda yaşayacağım sorunlar veya donanım tanımaması gibi durumlar. böyle bir sorunla karşılaşan varmı? veya netbooklar içinde en sorunsuz olan hangisidir?

Alıntı YapSistem özellikleri:
Intel Atom N280 1.66GHz • 1024MB • 250GB • kein optisches Laufwerk • Intel GMA950 (IGP) max.250MB shared memory • 2x USB 2.0/LAN/WLAN 802.11bgn/Bluetooth • Memory Stick (Duo/Pro Duo) Slot • SD-Card Slot • Webcam (0.3 Megapixel) • 10.1" WXGA glare LED TFT (1366x768) • Windows 7 Starter • Li-Ionen-Akku (VGP-BPL18) • 1.19kg

not:ayrıca sony netbook içinde ayrı bir kategori açılabilir.

ihtiyar said

Ubuntu Netbook Remix versiyonu güzel olur diye düşünüyorum, donanım tanıtma derdinizin olacağını "sanmıyorum" ama denemek lazım. ;)

Sony kullanıcısıyım ve sorun yaşadım diyemem, "kendim kaşınmadıktan sonra". :)

Sony'nin netbook piyasasına yeni girdiğini düşündüğümüzde "belki" sorun yaşayabilirsin ama bu bir "ihtimal". Bu arada, bu ürünü Türkiye'den mi alıyorsun?

UAwien

beni korkutanda Netbook piyasasına yeni girmiş olması zaten; ama bir yandanda sony nin tecrübesi var... işte kararsızlığımda bu yüzden. Ürünü Türkiyeden almayacağım aynı ürün türkiyedede mevcutmu tam olarak onuda bilmiyorum. şöyle ''denedim sorun çıkmadı'' diyen olsa hemen alacağım. :)

localhost

Almak istediginiz Netbook`un Hardware özelliklerini biliyorsaniz. Asagidaki listede bulunan testlere bakabilirsin.
https://wiki.ubuntu.com/LaptopTestingTeam/Sony

IRC tende kendilerine sorabilirsin.
Kullandiklari kanal:   #ubuntu-laptop
Linux LPIC1 - MCSA

UAwien

verdiğiniz bilgiler için ikinizede çok teşekkür ederim. Testing sayfasından net bir bilgiye ulaşamadım en güzeli irc den sormak gibi. Net bir bilgiye ulaşırsam burayada yazarım. tekrar teşekkürler.

erkan

VPCW12S/T değil de VPCW12Z1T var bende.

-klavye kısayolları dahil her bi şey netbook remix kurduğun an çalışıyor.
-ubuntuyu öğrenmek vakit alıyor yalnız.
-virüs-antivirüs derdi yok. ki netbook için olması gereken budur.