Ubuntu 9.10 (ICH7 Family) High Definition Ses Problemi.

Başlatan mordack, 26 Aralık 2009 - 00:28:22

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

mordack

Alıntı yapılan: zeitgeist - 25 Aralık 2009 - 14:36:15
Sorunu çözmek adına şimdiye dek neler yaptın, örneğin forumda "ses yok" başlıklarına baktın mı ya da alsa derlemesi?
00:00.0 Host bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express DRAM Controller (rev 10)
00:01.0 PCI bridge: Intel Corporation 82G33/G31/P35/P31 Express PCI Express Root Port (rev 10)
00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) High Definition Audio Controller (rev 01)
00:1c.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 1 (rev 01)
00:1c.1 PCI bridge: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) PCI Express Port 2 (rev 01)
00:1d.0 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #1 (rev 01)
00:1d.1 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #2 (rev 01)
00:1d.2 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #3 (rev 01)
00:1d.3 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB UHCI Controller #4 (rev 01)
00:1d.7 USB Controller: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) USB2 EHCI Controller (rev 01)
00:1e.0 PCI bridge: Intel Corporation 82801 PCI Bridge (rev e1)
00:1f.0 ISA bridge: Intel Corporation 82801GB/GR (ICH7 Family) LPC Interface Bridge (rev 01)
00:1f.1 IDE interface: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) IDE Controller (rev 01)
00:1f.2 IDE interface: Intel Corporation 82801GB/GR/GH (ICH7 Family) SATA IDE Controller (rev 01)
00:1f.3 SMBus: Intel Corporation 82801G (ICH7 Family) SMBus Controller (rev 01)
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc RV610 [Radeon HD 2400 XT]
01:00.1 Audio device: ATI Technologies Inc RV610 audio device [Radeon HD 2400 PRO]
03:00.0 Ethernet controller: Realtek Semiconductor Co., Ltd. RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller (rev 01)

.lspci.çıktısı yazınca bu çıktı ne demek ne yapmam lazım hangi adımdan başlıycam bilmiyorum.:(.yardım eden olursa sevinirim .şimdiden kolay gelsin üstadlar.:).

localhost

Alıntı yapılan: heartsmagic - 07 Aralık 2009 - 03:07:29
Geçici çözüm için şöyle yapabilirsin.

sudo gedit /etc/rc.local ile dosyayı açıp, exit 0 satırının üzerine:
Alıntı Yapalsa force-reload
ekle, kaydet ve kapat. Bir sonraki sistem açılışında devreye girmesi lazım.

Cözümü söylemisler..
Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

@localhost, başlığı açan farklı bir kullanıcıymış. Ben de aynı tavsiyeyi verecektim ki, durumu anladım :)

@mordack, öncelikle senin problemin bu başlıktan farklı. Ayrı bir başlıkta konuşursak daha güzel olacaktır. Keşke sen ayrı bir başlık kullansaydın ancak olan olmuş. Yönetici arkadaşlar başlığı ayrırırlarsa oradan devam ederiz.

Gelelim problemine.

alsamixer komutunu verince gelen menülerde tüm kanallar açık durumda mı? Eğer öyleyse bir ALSA derlemesi yapman gerekebilir:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5753.0.html

Biraz karışık gelebilir ancak başlık adım adım ilerliyor, o yüzden deneyebilirsin.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

heartsmagic

mugen

Benim ses kartı da aynı model ve güncelleme sonrası ses gitti. Ses tercihlerinde donanım kısmı boş gözüküyor. Formattan önce de aynı sorunla karşılaşmıştım ve anlatılan alsa derlemesini de yapmama rağmen çözülmemişti. Tekrar denemedim o yüzden. Yardımcı olursanız sevinirim.

heartsmagic

Güncellemede değişen ne oldu? Yeni bir kernel mi geldi örneğin?

mugen

Mint kullanıyorum ve mint 8 yükledikten hemen sonra güncellemeleri yapayım dedim. 100 Küsür güncelleme yükledi içinde neler değişti tam bilmiyorum ama şu anki kernel 2.6.31-14- generic olarak gözüküyor.

BayboraKaan

Eğer günceleme yaptıysanız Kernelen sonu -19 olmalı.
Günceleme yaparken açılan pencereye devam mı dediniz. Eğer öyle yaptıysanız yeni gelen kernel grub listesine girmemiştir. Açılan pencerede ilk seçeneği seçmeniz gerekiyor.

mugen

güncellemeyi  güncelleme yöneticisi ile yaptım seçenek görmedim sadece yükle dedim. :) Şimdi paket yöneticisinden yazdığınız kerneli indirdim ama söylediğiniz gibi grub ta görünmüyor. Ne yapmam gerekir?

heartsmagic

update-grub2 komutunu dene. Eğer yine olmazsa

sudo gedit /boot/grub/grub.cfg ile açacağın dosyaya eski kernel bölümünden kopya çekerek yeni bir kernel bölümü ekle. Değişen sadece kernel numaraları olacaktır.

BayboraKaan

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=11844.0
Burada nasıl yapacağınız anlatılmış. Eğer yapamazsanız buradan devam ederiz. ;)

mugen

Yarın dener sonucu yazarım. Teşekkürler, iyi gecelr.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 19 Şubat 2010 - 11:02:23

Kernel son sürüme yükseldi fakat ses malesef düzelmedi. Tercihlerden sesi tıklıyorum donanım kısmında hiç bir şey gözükmüyor.

sessosanto

aynı sorundan müzdarip biri olarak sonucun ne olduğunu merak etmekteyim. son güncellemelerim ve alsa derlememi yapmama rağmen ses donanımımı ses tercihleri menüsünde görememekte ayrıca alsamixer'de master sesimi bir türlü arttıramamaktayım.

ek ileti: sürücüyü ağdan bulup yükledim. artık donanım olarak görebiliyorum. fakat halen daha alsamixer'den master sesini ve kimi seviyeleri açamıyorum. not: sessizde değiller.

mugen

Bende durumlar iyice garipleşti kerneli 2.6.31-20 ye güncelleyince ses düzelmişti ama bir gün sürdü ertesi gün açtım yine ses yok. Ayrıca daha garibi smplayer, alsaplayer ve firefox ta ses var ama bildirim çubuğundaki hoparlör simgesi sesi açıp kapamıyor ancak alsamikser gui' den açıp kapatabiliyorum ya da açık olan programın ses kontrolünden.Ses tercihlerinde çıkış kısmında dummy output görünüyor. Donanım kısmı boş tabi. Film izlerken smplayer müzik dinlerken da alsa player ile idare ediyorum. Durum bundan ibaret iyi geceler.

sessosanto

Konuyla ilgili geri bildirim yapmak isterim. Zorunda kalmam nedeniyle yeniden kurulum yaptım ve sorunun giderildiğini gördüm. Belirtmek isterim daha güncelleme yapmadım. Umarım bir şey olmaz, olursa da geri bildiririm :)