[Çözüldü] Bilgisayarı başlatınca compiz kapanıyor

Başlatan galot, 06 Mart 2010 - 10:34:57

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

galot

Yeni 64 bit Ubuntu kurdum. 32 bit'te herhangi bir sıkıntı yoktu ama yeni sistemde bilgisayarı yeniden başlattığımda compiz aktif olarak açılıyor, bir süre sonra efektler kapanıyor. Compiz'i tekrar aktif ettiğimde gene çalışıyor ve bir daha kapanmıyor; ta ki bilgisayarı tekrar başlatıncaya kadar.

Başlangıç uygulamalarına compiz --replace ekledim, compizi kaldırıp ayar dosyalarını silip gene yükledim ama olmadı  ???

eribol

compiz --replace komutunu verip çalıştırın terminalden. Eğer compiz çökerse terminalden bakıp sebebini öğrenmiş oluruz.

galot

Compiz çökünce verdiği hata bu. Problem biraz şekil değiştirdi sanırım. Sistem açıldıktan sonra bir şeye yetki verdikten hemen sonra çöküyor. Örneğin ben sistem açıldığı zaman işlemci frekansını "ondemand"dan 2Ghz'e ayarlıyorum ve o sırada şifre istiyor. Şifreyi girip entera bastıktan hemen sonra çöküyor compiz.
compiz --replace
Checking for Xgl: not present.
xset q doesn't reveal the location of the log file. Using fallback /var/log/Xorg.0.log
Detected PCI ID for VGA:
Checking for texture_from_pixmap: present.
Checking for non power of two support: present.
Checking for Composite extension: present.
Checking screen 1Comparing resolution (1280x800) to maximum 3D texture size (8192): Passed.
Checking for Software Rasterizer: Not present.
Checking for nVidia: not present.
Checking for FBConfig: present.
running under gnome seesion, checking for gnomecompat
Checking for Xgl: not present.
/usr/bin/compiz.real (video) - Warn: No 8 bit GLX pixmap format, disabling YV12 image format
Segmentation fault

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 07 Mart 2010 - 03:26:32

Yüklü ati sürücüsü 10.2 idi, 10.1 yükledim şimdi bir problem yok gibi  :D

Sherlock Holmes

Verdiğiniz çıktı, 10,1 sürücüsünden'mi alıntı.?

galot

Alıntı yapılan: ğnome - 07 Mart 2010 - 03:42:38
Verdiğiniz çıktı, 10,1 sürücüsünden'mi alıntı.?
Hayır. O zaman 10.2 yüklüydü ve çöküyordu. Şimdi 10.1 yüklü sorun çözüldü.

korkutefe

ya neredeyse aynı sorun da bende var bende 64 bit kullanıyorum ama benim compizim kapanmmıyorum compizim açık ama görselliklerdeki bütün degiştirmem gidiyor. Anca Görsel efektlerden ekstrayı seçtikden sonra compiz devreye giriyor ve tekrar ayarları yapmak zorunda kalıyorum. Benimde sıkıntım sürücüden olabilir mi şuanda Nvidia sürücü 185 kullanıorum 173 de var ama kurmadım deneyeyim mi ?

Sherlock Holmes

@korkutefe, denemenizde bir sakınca görmüyorum.
@galot ekran kartınızın modelini öğrenebilirmiyiz.?
Belkide sizin ile (birebir) aynı sorunu paylaşacak olan kullanıcılara, alternatif çözüm sunmuş olursunuz.
:)
lspci | grep VGA

galot

lspci | grep VGA
01:00.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Mobility Radeon HD 2400

heartsmagic

Bu başlıktaki sorun çözüldüğü için konuyu kapatıyorum.
@korkutefe, senin ayrı bir başlığın var oradan devam edilebilir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.