ubuntu acilisinda uc birime dusuyor.

Başlatan yamtara, 16 Mart 2010 - 19:02:54

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yamtara

ozur dilerim oncelikle ubuntuda yeniyim formdada ayni sekilde konuyu dogru yere yazmadi isem ozur dilerim..

ubuntu yu sorunsuzca yukledi gayet guzel guzel calisiyordu sonra cop kutusunu bosaltma esnasilda problem oldu bilgisayar yavasladi.. bende bilgisayari yeniden baslattim acilista normal gurup cikiyor windows7 ubuntu 9.10 felan . ubuntu 9.10 u secip calistirdigimda shell komut satirini aciyor, yani ubuntuyu acmiyor komut satiri geliyor sadece acaba yeniden mi kurmam lazim ubuntuyu bu komut satirinda da duzeltmeler yapip normal calistirabilirmiyim recovery calisiyor ancak recovery yapsam bile dedigim gibi ubuntu normal acilmadan komut satiri calisiyor sadece... tam ekran komut satiri geliyor

barış

Başlıklarda sorununuzu lütfen tam olarak veya özet olarak anlatınız. Yardım vb. kelimeler kullanmamaya özen gösterelim.
sorununuzun çözümü forumda mevcut, arama yaparak ulaşabilirsiniz.

yamtara

ariyorum ama hala bulamadim :(

dedigim gibi ozur dilerim daha yeni ubuntu kullanicisyim, ve formada yeni uye oldum okuyorum bazi seyleri anliyorum bazilarini anlayamiyorum iste neyse bi problemim oldu sorayim didiydim, tekrar ozur. bu benim sorunun cevabi olan bölümün linkini koyabilirmisiniz epey okudum okumayada devam ediyorum
tekrar tesekkurler yardimlariniz icin

barış

yamtara

yok bu degil. ubuntuyu 1 aydir kullaniyordum sorun yoktu,
ubuntuyu hardiski bolumlendirerek boot ederek kurdum, windows uzerinden kurmamistim. ancak dun çöpü boşaltirken bilgisayar çok yavaşladi ve çöpü boşaltmadi hata meildim misaji verdi. bende bilgisayari restart yaptim.. acilista gurup görünüyor gurupta ubuntuyu seçtigimde ubuntu logosu çıkıyor sonra tam ekran uc birim çikiyor login name ve pasword soruyor bunlari girince ayni satir yani uc birim çalismaya devam ediyor... recovery normal calisiyor recovery yapsam bile problem devam ediyor .. ubuntu sistemi açilmiyor ve tam ekran uc birim geliyor... derdimi anlata bildim umarim

agritux

startx
sudo /etc/init.d/gdm start

gibi komutlar ardından ne oluyor?

barış

yamtara

olumsuz buda degil benim ekran karti kurma felan işlemim olmadi, ayrica shell veya ucbirim normal olarak calisiyor login pasword de problem yok rahatca login ve paswordumu yazip komut satirinda istegimi yapabiliyorum..

startx komutunu verdigimde bana

line/73: connat create temp file for here-document:NO space left on device

fatal server error: could not create lock file in/tmpl.txo-lock

şeklide cevap veriyor sanirim bir yerlere cok bilgi kaydetti yer kalmadi :P

sudo /etc/init.d/gdm start

komutunu verdigimde

sudo:/etc init.d/gdm:commant not found

diyor dolaisiyle :)

heartsmagic

Çöpe ne göndermiştin? Neyi temizledin?
Uçbirimde giriş yap ve sadece şu komutu dene:

gdm
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

yamtara

çöpe daha önceden kurmus oldugum bir programi göndermistim c programlama dilince yazilmis bir program idi, sanirim bu programin loglari yuzunden göçtü çünkü nohup ./startup .....& li bir program idi ve ben çöpe gönderdigimde hala baglantili idi şimdi bilgisayari yeniden başlaticam bakalim gdm komutuna ne dicek :P

yamtara

uc birimde
gdm
komutu verildiginde glen mesaj:

**(gdm-binary:1536) WARNiNG**: Failed to acquire org.gnome.DisplayManager:Connection "1.20" is not allowed to own the service "org.gnome.DisplayManager" due to security policies in the configuration file

heartsmagic

Bir de
sudo gdm ile dene diyecektim ki, bir önceki iletindeki hata iletilerine bakayım dedim:

Alıntı Yapline/73: connat create temp file for here-document:NO space left on device

Anlaşılan her ne yaptıysan sistemde yer kalmamış. Haliyle X açılamıyor. Şimdi, o programın çıktısı nereye ne basıyorsa gidip uçbirimden kontrol et, ardından da temizle. Eğer neyi ne yaptığını bilmiyorsan foruma bir ara büyük dosyaları listelemeye yarayan komut geçmiştim, onu bulup bakabilirsin dosyalara.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.