[Çözüldü] İkinci takas alanını kaldırmak

Başlatan cihad861, 16 Mart 2010 - 16:57:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

cihad861

konuyu nereye açıcağımı bulamadım yazılım sorunları sanırım en uygun yer..
sorunum: ubuntuyu kurarken harici diskim de takılıydı ve takas formatında 2gb lik bölüm vardı. ben bilgisayarın kendi hdd'sinden 2gb lik bölüm açtım takas için ama ubuntu 2 takas alanını da kullanıyor.. 1 haftadır problem yoktu bugün harici disk yokken bilgisayarı açtım ama açılmadı :).. gdm ekranı gelmeden önce komut satırında takas alanı yok bekleniyor diyor.. harici diski takmadan açılmıyor yani..
harici diskteki takas alanını iptal etmenin bir yolu var mı??(silmek istemiyorum sadece harici diskteki takas alanını kullanmasın harici disk yokken de açılsın istiyorum format atmadan mümkün mü??)
yardımlarınızı bekliyorum...

Düzeltme:Sadece resmi boyutlandırdım. canosayan
if it ain't broke tweak it

GNUbuntu

Alt+F2 ile Uygulama Çalıştır'ı aç.
gksu gedit /etc/fstab

yaz ve kullanıcı şifreni girerek fstab dosyasını aç. Takas (swap) alanı satırını bulup eğer silmek istemiyorsan, dosyadaki açıklama satırlarında görüldüğü gibi baş tarafına # (diyez) işareti koy ve kaydet. Böylece açılışta görülmez.
Önce Saygı...

heartsmagic

Konuyu genele taşıyalım.
Normal şartlar altında takas alanı olmasa da sistemin açılması lazım, emin misin sorunun bu olduğuna?
Sistem nerede takılıyor, sana ne diyor?
Takas alanı iki tane işlenmiş olabilir mi bilmiyorum ama kurtarma kipinde açıp sistemi:

nano /etc/fstab ile dosyayı açıp kullanmak istemediğin takas alanı satırını silebilirsin. Tabii cidden iki tane işlenmişse.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

cihad861

if it ain't broke tweak it

heartsmagic

Demek ki iki tane işleyebiliyormuş :)
Konuyu etiketleyip kapatıyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.