İki Ubuntu Arasında Dosya Paylaşımı

Başlatan Yusuff, 07 Kasım 2009 - 13:41:56

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Yusuff

İki bilgisayarımız var. İkisinde de Karmic yüklü. Biri masaüstü ve kablolu bağlanıyor, diğer notebook ve kablosuz bağlanıyor. (Aynı Modem)

İkisi arasında dosya paylaştırmak istiyorum ama bir türlü beceremedim. Önceden birinden dosya paylaşınca diğerinin ağ dizininden onu görebiliyordum. Karmic kurduktan sonra paylaşıma açtığım klasörleri göremiyorum. Bazı arkadaşlar samba dediler ama onu ayarlamak çok zor olacak sanıyorum.

Bunu yapmanın kolay bir yolu yok mu?
Linux Registered User #493230  Ubuntu User #28068

zeitgeist

Samba zaten Ubuntu/Linux ile windows ağlarına bağlanmak için gerekli yani Ubuntu/Ubuntu arasında sambaya ihtiyaç olmadan paylaşımın yapılabilmesi gerekiyor. Ubuntu menüde bulunan ağ araçlarıyla paylaşımı basitçe yapabildiğimi hatırlıyorum.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

Yusuff

Evet ben de eskiden hiçbir şey yapmadan paylaşıyordum ama şimdi olmuyor. :(

Ertan ERBEK

Ubuntu 9.10 dosya paylaşımı için samba sunucuyu yüklerken oldukca geç yüklüyor. Normal bir klasörün üstünde sağ tuş ile tıklayıp dosya paylaştır deyip ihtyaç olan programların yüklenmesi ibaresini onaylarve yüklemesiiçin beklersen dosya paylaşımı olacaktır. Her ihtimale karşın yandaki makinaya dosya paylaşımı yapmak için sunucuya bağlan icnu yerine smb://ipadresi şeklinde denersen dah başarılı sonuçlar elde edeilirsin.

Fakat iki Linux sistemi arasında SAMBA kullanmak pek karlı değil, bunun yerine NFS kullanırsan daha iyisonuçlar elde edebilirsin.
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

Yusuff

O dediklerini yaptım. Yani sağ tıklayıp paylaştır dedim ama görünmüyorlar. Daha önceleri oluyordu hatta bir bilgisayardaki filmi diğerinden seyredebiliyordum.

sunucuya bağlan şeklini bir deneyeyeim.

Yusuff

Bu smb:// nasıl oluyor. Bunu tam olarak nereye yazacağım. Bir türlü beceremedim. :(

heartsmagic

Alıntı yapılan: Yusuff - 08 Kasım 2009 - 22:36:29
Bu smb:// nasıl oluyor. Bunu tam olarak nereye yazacağım. Bir türlü beceremedim. :(

Dosya yöneticisini açıp yazabilirsin:

smb://falanca_IP_adresi

Ancak iki bilgisayarda aynı ağ ve "subnet"e dahil mi? Fakat @Ertan ERBEK'in dediği gibi farklı kanallara da yönelebilirsin. NFS ve hatta SSHFS gibi.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

furina

sende de hata yetki yok seklinde mi oluyor yoksa hic mi ulasamiyorsun?

canosayan

Alıntı yapılan: furina - 09 Kasım 2009 - 08:42:05
sende de hata yetki yok seklinde mi oluyor yoksa hic mi ulasamiyorsun?

yetki yok ne şekilde diyor? diğer bilgisayara bağlanınca mı? eğer paylaşım ayarlarken konuk hesabına izin verirseniz bu durumla karşılaşmazsınız.
Chmod bizim işimiz.

Yusuff

Smb olayını denedim yine aynı sorun. "Sunucudan paylaşım listesi alınırken hata oluştu" diyor. Nfs hakkında da döküman bulamıyorum. Nereye yazsam need for speed adlı oyun çıkıyor. Başka isim mi yoktu :)

heartsmagic

Alıntı yapılan: Yusuff - 09 Kasım 2009 - 14:05:23
Nfs hakkında da döküman bulamıyorum. Nereye yazsam need for speed adlı oyun çıkıyor. Başka isim mi yoktu :)

http://www.google.com/linux
:)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

kalender

paylaşım verir iken sağ tıklayıp paylaştır dediğinizde çıkan pencerede en alttaki seçeneği işaretleyin şifre sormasını engelliyor, paylaştırmadan önce klasöre sağ tıklayıp özellikler izinler sekmesinde gerekli ayarları yapın tavsiyem grub ve diğerleri için dosyalara erişim seçeneğini seçin birde dosyalara erişim yazan yerin hemen altında bir tire işareti var ordanda salt okunuru seçin ve değişikliklerin tüm alt klasör ve dosyalara uygulanması için sol altta çerçeve ile ilgili bir ibare var ona tıklayın bu şekilde ağdan sorunsuzca erişmeniz lazım dün akşam bende bayağı uğraştım işin ilginci dün bütün pcleri görüyordum bugün tıklayarak win paylaşım klasörüne bile giremedim sanırım bir bug var ilk önce her iki pc yide kablolu denemenizi tavsiye ederim kolay gelsin birde şu var yerler-ağ klasörünü açın sol üstte bir kalem işareti var ona tıklayın adres çubuğu açılacak oraya smb://192.168.1.5 şeklinde yazarsanız diğer pc nin adresini, o pcdeki paylaşımlara giriyor ama çift tıklayarak veya sağ tıklayıp aç diyerek girmiyor
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

Contempt

Selam arkadşlar aynı işlemi bende denedim Laptop üzerinden desktopta olusturduğum dosyaları görebiliyorum. Firefox adres satırına  smb://192.168.1.2 yazdıgımda dosyalar çıkıyor ama onları laptopa nasıl kaydedicem. Gftp ve filezillayı kurdum ama ikiside smb protocol destegi vermiyormuş?
Herşeye Rağmen...

kalender

iki ubuntu arasında denemedim ama eğer paylaşım verilecek olan makinada windows yüklü ise ve paylaşım adı içerisinde büyük "i" yani "İ" varsa ubuntudan win yüklü makinadaki paylaşıma erişilemiyor erişim hatası veriyor ne zaman ki büyük "İ" yi değiştiriyoruz giriliyor bilginize
Dal Rüzgara Küskün Değildir Ama Kırılmıştır Bir Kere!

Mohican

Alıntı yapılan: Yusuff - 09 Kasım 2009 - 14:05:23
Smb olayını denedim yine aynı sorun. "Sunucudan paylaşım listesi alınırken hata oluştu" diyor. Nfs hakkında da döküman bulamıyorum. Nereye yazsam need for speed adlı oyun çıkıyor. Başka isim mi yoktu :)

Aynı sorun bendede vardı. Ubuntuyu ilk yüklediğimde sorunsuz bütün paylaşımlar görünüyor dosya aktarımı yapıyordu. Daha sonra sistemde değişiklik yapmadığım halde sunucudan paylaşım listesi alınırken başarısız olundu diye hata veriyordu. Şimdi şöyle düşündüm, demekki almada bi sorun var çünkü ubuntuda paylaşım açınca diğer makinalar görüyodu ama ubuntu görmüyordu. Yani gönderiyor ama gelen veriyi reddediyordu. Sonra firewall u kapatmayı denedim. UFW kapanınca düzeldi fakat güvenlik konusunda biraz takıntılı olduğum için firewall açık kalmalıydı. Sonra sudo ufw allow samba diyerek firewall ın açık kalıp samba yı engellememesini sağlamaya çalıştım ancak sorun geri geldi. Yani kural eklesende firewall açılınca aynı sorunu yapıyordu.Şöyle çözdüm GUFW diye firewall ın arayüzünü yazılım merkezinden yükledim. Sistem/yönetim/firewall configuration dan arayüzü açtım. Eklediğim kural samba orada gözüküyor. Giden veri izin ver, gelen veri engelle şeklinde. Oradan gelen veriyi izin ver olarak değiştirince amacıma ulaştım. Şimdi hem firewall çalışıyor hem samba paylaşımları görüyor. Allow komutu sadece gönderilen veriye izin veriyormuş...
Şikâyetçi olup ağladığım nice günler oldu. Zaman geldi ki, ağladığım günlere ağladım Hazreti Ebû Bekir