[Çözüldü] Ubuntu 10.10'un USB flash diskten kurulumu

Başlatan yağmuradam, 17 Kasım 2010 - 04:39:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

yağmuradam

Sonunda Ubuntu 10.10'u USB Flash diskten açmayı başardım bytan. Nasıl yaptığımı ayrıntılarıyla beraber yazıyorum:
    Öncelikle Ubuntu 10.10 sürümünün .iso dosyasını sabit diskimize indiriyoruz.
    Daha sonra elimizde bulunan eski bir Ubuntu CD'si ile sistemimizi boot ediyoruz (Ben bu işlemi Ubuntu 9.10 CD'si ile yaptım).
    Ubuntu 9.10 CD'si açıldıktan sonra Sistem-Yönetim-USB Başlangıç Diski Oluştur yolunu takip ediyoruz. Bu iletişim kutusu üzerinde en üst kısımda ''Diğer'' butonuna basıp sabit diskimizin içindeki Ubuntu 10.10 .iso dosyasını gösteriyoruz ve alt kısımda USB Flash diskimizi işaretliyoruz. Daha sonra ''Disk yap'' butonuna tıklıyoruz. Boot edilebilir USB Flash diskimiz hazırlanıyor.
    Şimdi sistemimizi yeniden sabit diskimizden boot edecek şekilde ayarlıyoruz. Sistemimiz açıldığı zaman masaüstümüzdeki USB Flash diskimizin ikonuna çift tıklıyoruz. Burada bulunan syslinux dizinini açıyoruz. Yine buradaki syslinux.cfg dosyasını metin düzenleyici ile açıyoruz. İçerik şu;

Alıntı Yap# D-I config version 2.0
include menu.cfg
default vesamenu.c32
prompt 0
timeout 50
ui gfxboot bootlogo

En alt satırdaki sadece ui ifadesini siliyoruz. Şu hale geliyor;

Alıntı Yap# D-I config version 2.0
include menu.cfg
default vesamenu.c32
prompt 0
timeout 50
gfxboot bootlogo

Şekilde kayıt edip, çıkoyoruz.
     Sistemimizi USB Flash diskten boot edecek şekilde başlatıyoruz.
     Sistemimiz USB Flash diskten açılırken, ilk ekranda Ctrl+Alt tuşlarına basılı tutuyoruz.
     Ubuntu 10.10'un dil seçeneği ve hemen altında menü ekranı geliyor. Dilimizi seçiyoruz.
     F6 tuşuna basıyoruz. Açılan küçük menüde;

Alıntı YapExpert Mode
     acpi=off
     noapic
     nolapic
     edd=on
     nodmraid
     nomodeset
     Free software only

seçeneklerinden aşağı ok tuşu ile ''nomodeset'' üzerine geliyoruz ve Enter'a basıp onaylıyoruz. Bu menüden çıkmak için Esc tuşuna basıyoruz.
     Hemen ardından Backspace silme tuşu ile en altaki ''Boot seçenekleri'' kısmındaki;

Alıntı Yapnoprompt cdrom-detect/try-usb=true persistent file=/cdrom/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz quiet splash--

ifadesindeki  ''quiet splash--'' ve '' true persistent file=/cdrom'' ifadelerinin her ikisini de siliyoruz.
     Elimizde sadece;

Alıntı Yapnoprompt cdrom-detect/try-usb=/preseed/ubuntu.seed boot=casper initrd=/casper/initrd.lz

ifadesi kalıyor.  Yani artık USB Flash disk içindeki ''preseed''  dizininin altındaki ''ubuntu.seed''  dosyasını direkt görüyor.   
     Hemen Enter'a basıyoruz. Ardından biraz bekleyip Ubuntu 10.10'un açıldığını görüyoruz. Burada küçük bir hata olarak şunu söyleyeyim, çözünürlük olarak 800*6oop'de açıyor. Ama herhalde bu düşük çözünürlük sonradan düzeltilebilir.
     Ben forumdaki arkadaşlarımızın yardımıyla bu şekilde yapıp Ubuntu 10.10' u sonunda açabildim. İnşallah siz de bu yolla başarırsınız.

bytan

Geri bildirim ve açıklayıcı anlatım için teşekkürler @yağmuradam. Adımların daha rahat takip edilebilmesi için iletine ufak bir müdahalede bulundum.

Etiketleyerek kapatıyorum.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST