Nvidia grafik kartı kurulumu

Başlatan Moses, 25 Nisan 2008 - 23:58:27

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Moses

Merhaba arkadaşlar 8.04 ü kurdum fakat masaüstü ayarlarımı düzenlemek istediğimde extra ayarları ya da normal ayarları seçtiğimde ayarlar etkinleştirilemedi diyor. Bir de ekran kartımı kurup kuramadığımdan emin değilim. Çok acemiyim, konuyu da fuzuli açtıysam kusura bakmayın, şimdiden teşekkürler...

SoulSmasher

merhaba, forumda bir envy diye arama yapın derim, muhtemelen nvidia kısıtlı sürücüleri kurulu olduğundan ayarlarınız açılmıyor

heartsmagic

Envy'ye gerek bile kalmayabilir. Sistem-Tercihler-Kısıtlanmış Sürücüler kısmından dahi olabilir.

Not: Başlığı değiştiriyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Moses

Kısıtlanmış sürücüler diye birşey göremedim ama hardware information diye birşey var orada da ekran kartım gözüküyor ama kabiliyetleri ve aygıt tipi unknown yazıyor.

heartsmagic

Tamam sen Envy başlığına bak ve envyng -t olarak dene.

Moses

teşekkürler arkadaşlar deniyorum envy i sorun çıkmaz umarım.

heartsmagic

Ayrıca diğerini yanlış tarif etmişim:

Sistem-Yönetim-Hardware Drivers

Sypro

Sistem > Yönetim > Restricted Driver hatta..

:)

(8.04 için Jockey sanırım)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

ufuk_k

alt+F2 sonra Gnome için:jockey-gtk
                  KDE için (kubuntu):jockey-kde
yazıyoruz.

heartsmagic

Alıntı yapılan: Sypro - 26 Nisan 2008 - 03:33:32
Sistem > Yönetim > Restricted Driver hatta..

:)

(8.04 için Jockey sanırım)

Yok ismi benim verdiğim gibi geçiyor: Hardwre Drivers. Fakat programın kendisi jockey.

Sypro

8.04 e geçmedim daha:)
Sanırım 1 aydan önce geçemem. Şehir dışındayım ve bilgisayarımdan uzağım:)

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

kuhi

Ubuntu neden Nvidia ekran kartlarında bu kadar sorunlu?
Ben ubuntuyu 8800 GTS aldım alalı kullanamıyorum.
Ubuntuyu kuruyorum herşey normal 1680*1050 çözünürlükte monitorumu gorup çalışıyor ama kısıtlı sürücülerden veya nvidiadan veya snypatacden birşeyler yüklemeye çalıştığımda kafayı yiyor ubuntu ya açılmıyor açılsada asla bidaha 1680*1050 çözünürlüğüne gelmiyor.
Pardusda bunu çok kolay atlatıyorum nvidiayı kur diyorum kurup hemen takır takır çalıştırıyor.
Kurmadan kullanayım desemde Berly gibi 3D gerektiyen uygulamalarda kafayı yiyor.
Bide kurulumla ilgili ubuntuda Türkçe kaynak varmı nereye baktıysam hep ingilizce :(
Malesef ingilizcem yokki :(
Bu nvidia neden Windowsdaki rahatlığı linuxdede göstermiyorki?

lseker

Forumda nividia ekran kartını Envyile rahatlıkla kuran bir sürü kullanıcı var.
Envy ile kurmayı denedinizmi ?
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

Nvidia linuxta en rahat çalışan donanım. Bence siz bir yerde hata yapıyorsunuz. Daha dün 2 paket yükleyerek 2 kişi aynı anda sorununu çözdü. Grafik kartı kuramıyorum adlı bir başlık olması lazım. Ona bir bakın.

kuhi

suan uzun zamandan sonra ubuntu 8.04 kurdum ve Harddrivers dan kurulumuda yapti  :D
pardusdan tekrar ubuntuya gecmis oldum  :D
Guncellemeleride bitirmek uzereyim.
Ekran karti sorunumuda halletigim icin ubuntu yine goz nurum oldu tekrar  ;)

ufuk_k

Önce en basit yolu denersen, çözümü büyük olasılıkla bulursun. Nvidia birkaç farklı ve eski serisi hariç aynı sürücülerle, temiz şekilde kurulur, sorunsuzdur.

lseker

Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

heartsmagic

Renkli

İlk kez ubuntu deniyorum.Yeni bir HD e 9.04 kurulumu yaptım.800x600 ekran çözünürlüğünü değiştirmek isterken yanlışlıkla sildim ve 640x480 e düştüm.Araştırırken nvidia ekran kartı sürücüsünü aktif edebileceğimi gördüm.Bir umutla bunu aktif yaptım ama nvidia içinden de çözünürlük değiştirecek bir seçenek bulamadım.22 inch crt ekranda 640x480 çalışılmıyor.

Silmeden önce bir sorayım dedim.Ekran kartım GE force 2 MX 400 imiş

zeitgeist

Kullandığın kart ve yaşadığın sorunla ilgili burada da göreceğin gibi forumda konuşulmuş bir çok konu var, incelemeni tavsiye ederim.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles