Terminal kapanınca eski ekran'a dönmek

Başlatan teknick, 31 Ocak 2010 - 17:06:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

teknick

Arkadaşlar Putty ile sunucuya bağlandığımda bazan wireless sistemimdeki aksaklıklılar nedeni ile sunucudan kopuyorum ve yeniden bağlanıyorum...
ancak önceki session'daki ekran değil yeni bir session oluyor doğal olarak...
onceki session'a geri donüşü nasıl yapabilirim?
Ubuntuyu Cok Seviyorum...

utdmr

"screen" adlı program tam size göre bu iş için. SUDO'nun bir sayısında kullanımı olması gerekiyor.
Kişisel Blogum: Çoğunlukla Zararsız - cogunluklazararsiz.org
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

teknick

scrren i inceledim sadece screen açılarak kullanılmış pencereler arasında geçiş var...
yani screen ile birden cok terminal açtıysanız onların arasında geçiş yapabiliyorsunuz...

şunun gibi bi örnek vereyim o zaman daha mantıklı bir örnek olur sanırım...

teknick diye bi kullanıcı ile giriş yaptım. (bu oturumun da büyük bir programı derleme aşamasında olduğunu düşünürsek) terminal askıda kaldı yeni bir terminalle bağlantı yaptım ve o askıda kalan terminalin kaldığı yerden devam etmesini istiyorum...
Ubuntuyu Cok Seviyorum...

utdmr

screen bu işe de yarıyor zaten. Ekranı detach edip terminal oturumuyla kapanmamasını, sonradan bağımsız devam etmesini sağlayabilirsiniz.
--
Any intelligent fool can make things bigger, more complex, and more violent. It takes a touch of genius -and a lot of courage- to move in the opposite direction.

heartsmagic

Detach edilmezse geri geldiğinde aynı yeri bulamaz sanırım.
Hoş istenen şey mümkün müdür bilemiyorum. Zira burada mesele bir kopma olması. Haliyle oturum sonlanıyor burada. Aynı oturumu yakalamak mümkün mü bilemiyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

utdmr

Hala bunun screen ile mümkün olduğunu düşünüyorum.
Alıntı Yapautodetach on|off   Sets whether screen will automatically detach upon hangup, which saves all your running programs until they are resumed with a screen -r  command. When turned off, a hangup signal will terminate screen and all the processes it contains. Autodetach is on by default.
yazıyor internette "screen manual gnu" olarak arattığımda.
--

garafatma

@utdemir haklı, screen ile bu mümkün.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010

heartsmagic

Alıntı yapılan: utdemir - 10 Şubat 2010 - 12:23:53
Hala bunun screen ile mümkün olduğunu düşünüyorum.
Alıntı Yapautodetach on|off   Sets whether screen will automatically detach upon hangup, which saves all your running programs until they are resumed with a screen -r  command. When turned off, a hangup signal will terminate screen and all the processes it contains. Autodetach is on by default.
yazıyor internette "screen manual gnu" olarak arattığımda.

Oh, eğer otomatik olarak atabiliyorsa kendisini ne güzel. Bundan haberdar değildim ben. Güzel bir açıklama olmuş. Bir de teyit edilirse harikulade bir ipucu olur bizler için.

utdmr

Şu şekilde adımları denedim; çalışıyor:

.screenrc dosyasına(/etc/screenrc de olabilir) "autodetach 10" satırını ekledim.

Bir terminalden "screen" komutu ile yeni bir terminale girdim. Sonra ekranı detach etmeden köşedeki çarpı ile çıktım.

Ardından açtığım yeni terminalde "screen -list" komutu ile görüp, "screen -R 186...." gibi bir komutla da o oturuma girebiliyordum.
--

heartsmagic

Doğrulama için teşekkürler @utdemir. Böylece screen için güzel bir ip ucu öğrenmiş oldum.