[Nasıl] HDR fotoğraf yapmak

Başlatan btermeli, 18 Şubat 2010 - 18:07:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

btermeli

Öncelikle HDR nedir onunla başlayalım. Açılımı High Dynamic Range. Fotoğraf makinesi ile kadrajımız içinde kalan ve farklı ışık değerlerine sahip bir karede hiçbir zaman dengeleme sağlayamayız. En parlak veya en karanlık bölge ne kadar optimize edilse de LDR sınırları içinde kalacağı için istenen neticeyi vermeyecekdir. İşte bu noktada farklı ışık değerlerinin optimize edilmesi ve kadrajımız içinde kalan her noktanın (ister gölgede, ister ışıkta kalan yüzey ) patlama veya kararma yapmadan en iy şekilde algılanması için dinamik kadememizin yardımcı bir programla yükseltilerek işlenmesine HDR denir. Farklı ışık alma özelliklerinde kaydedilmiş resimlerin bir arada gösterilmesidir.

Her fotoğraf HDR olur mu ? Her fotoğrafı HDR olarak düşünemeyiz. En önemli unsur HDR fotoğrafda mutlak hareketsizliktir. Yani HDR yapacağımız fotoğrafda hareket eden objeler olmamalıdır.

Bu anlatımı yapmak için 3 ayrı kaynak kullandım, hepsi farklı şekilde yapmıştı, ben beğendiğim basamakları alıp, üstüne yanlış tuşa basarak bulduğum kendi katmanımı ekleyince güzel sonuç verdiğini düşünüyorum.

Anlatıma ulaşmak için...

Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

sema

Anlatıma ulaşmak için...

Link kırık mı, ben mi açamadım?
susema

BayboraKaan

sema

Hayret o da açılmadı bende.. Neyse benden kaynaklanıyordur herhalde...

Tamamdır, açıldı..
susema

btermeli

Sanırım sunucudan kaynaklı bazen sorun oluyor. Belirttim kendilerine ama DNS ayarlarından olabileceğini söylediler.
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

sema

Evet sonucu hatası gibiydi (gibi değil aslında).. 'Sunucuya bağlanılamıyor' idi..
susema

ırmak

Konu @btermeli'nin bilgisi dahilinde Wiki'ye eklenmiştir.

GIMP ile HDR Fotoğraf Yapmak