Güncelleme yapmalı mıyım?

Başlatan leventttt, 15 Mayıs 2010 - 10:40:16

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

leventttt

Ubuntu 10.04 kurdum. Güncelleme istiyor, yüklemeli miyim? Güncellemeler Türkçe midir?

heartsmagic

Güncellemeleri almaman için bir nedenin var mı? Eğer yoksa elbette yapmalısın. Kaldı ki güncellemelerin bazıları güvenliğe yöneliktir.
Türkçe midir derken? Güncellemeler uygulamalar ve paketlere aittir. Haliyle Türkçe ile doğrudan alakası yok. Fakat diyelim ki bir uygulamanın yeni sürümünde Türkçe eklenmişse, bu destekle beraber gelir.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

leventttt

Ubuntuyu ilk defa deniyorum. Sürekli kullanmak istiyorum. Bundan önceki linux kurulum denemelerimde hard diskten kaynaklanan bazı nedenlerden dolayı çok istememe rağmen linuxa geçmem zaman aldı. Kurulu sistemi bozmak istemiyorum ondan sordum. Ubuntu 10.04 LTS yi windows xp ile birlikte kullanıyorum..Şu anda Ubuntu'dan yazıyorum.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2010 - 11:23:07

Birde masaüstü simgeleri yok neredeler? Yardım edersen sevinirim

marjinal1st

Masaüstü simgelerini kendiniz atabiliyorsunuz direkt. Örneğin Uygulamalar-Donatılar'dan Uçbirim'e sağ tıkayın masaüstüne at diyin, masaüstü simgesi oluşacaktır. Dürüst olmak gerekise Gnome'a geçtiğimden beridir masaüstünde tek bir simge bile kullanmıyorum, üst panel gayet iş görüyor  ;D
Bugün özgür yazılım için ne yaptın? :)

heartsmagic

@leventttt, bizler bir başlıkta bir problem konuşmaya çalışıyoruz. Masaüstü simgeleri için yeni bir başlık açabilirsin. Bunu yaparken bir ekran görüntüsü, son zamanlarda yaptığın değişikliklere ait bilgileri de eklersen çok güzel olur. Gnome Masaüstü bölümünde yeni konuyu açabilirsin.

Tabii bunu yapmadan önce forumda arama yaparsan daha önce çözüme ulaşmış başlıklara da ulaşabilirsin belki. Konu açmana gerek bile kalmaz.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

leventttt

Evet, forum düzeni açısından söylediklerine katılıyorum. @heartsmagic sana ve fikrini söyleyen diğer arkadaşlara teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 15 Mayıs 2010 - 21:50:18

Güncellemeyi yaptım Çekirdek güncellemesi yapmış olacak ki, bilgisayar açıldığında açılışa yeni linux çekirdeği seçeneğiyle yeni seçenek ekledi. Önceki seçeneklerde duruyor. 6-7 tane seçenek oldu windows bölümüyle beraber. Eski seçenekleri silebilir miyim? Silersem nasıl silerim?