Kurulum esnasında diskimden oldum

Başlatan gubaz, 02 Şubat 2014 - 23:22:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

gubaz

merhaba arkadaşlar

ben uzun zamandan beri linux kullanıcısıyım. arada yaşadığım sorunlar hariç çok da hoşuma gidiyor. bence linux bir ayrıcalık...

en son kubuntu yiklediğim 1tb hdd' min 100gb kadarı kubuntu yüklüydü geri kalanında ise özel dosyalarım mevcuttu. kubuntu hoşuma gitmeyince ubuntuya geçmek istedim ve başıma muhtemelen herkesin başına gelen olay oldu. gerçi forumda ve internette kurulum esnasında hdd si silinen bulamadım.

ben kurulum esnasında geçerli işletim sistemini silmek istemiştim. hangi seçenekti unuttum seçtikten sonra hemen yazmaya başladı bende durduramayınca hemen pc' yi kapatım. herhangibir durumda ihtiyaç duyarım diye windows yüklü hddyi taktım ve ext sistemlerini gören programla baktım benim içi aile resimlerim ile dolu 1tb hdd bir kaç tane ubuntu kurulum dosyası kalmış.

biçimlendirme yok. sadece birkaç sn. içinde olmuş bir olay. yardımcı olursanız sevinirim

bytan

Kurulum uygulamasında seçenekler ekranı geldiğinde sanırım en üstteki seçenek, tüm diski biçimlendirip kurulum yapmak üzerineydi.

Disk üzerine fazla yazma çizme yapmadığın sürece kurtarma ihtimalin daha yüksek oluyor.

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=5566.0
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

grayloop

@gubaz,
Geçmiş olsun önce. Photorec kullanabilirsin. Oldukça iyi ancak dosya isimlerini kurtarmıyor. Dosyaların NTFS kısmında ise Windows kısmında Comfy Parttion Recovery ve Find and Mount programlarını kullanabilirsin. Oldukça fazla sayıda dosyayı orijinal isimleriyle bunlarla kurtarabilmiştim.

Bir de,
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=41894.msg493888#msg493888 .

Hiren's ile veri ve Disk Bölümü kurtarma da yapabilirsiniz. Kolay gelsin.
hüzün ki en çok yakışandır bize
belki de en çok anladığımız
                                 H. Yavuz

gubaz

çok teşekkür ederim arkadaşlar. aslında bu konuyu açmamın sebebi belki birkaç hamle ile eski haline dönebilme ihtimali vardır diye düşünmem. sorunumu çözdükten sonra herşeyi yazacağım başka arkadaşlarda faydalanır belki

spyking

benimde ilk deneyimim oldu linux yüklemek ancak bende ilk baştaki seçeneği seçince epey bir arşivim gitti kurtarmayı denedim ancak pek birşey bulamadım
ben windows ortamında denedim kurtarmayı
üzerinde hiçbir işlem olmazsa kurtarma olasılığın çok yüksek