İnternet Geçmişini Silmek

Başlatan platforyum, 14 Haziran 2010 - 08:52:40

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

platforyum

aradım bulamadım arkadaşlar.
tarayıcı geçmişini silebilen bir program yokmu ubuntu için?
Temizleme programı yani gereksiz dosyaları, tarayıcı geçmişini v.s.

hitokiri

shift+ctrl+del var firefox için yine firefox için ,
uyguluyarak ilgi dizini elle silebilirsin diğer web tarayıclar içinde kullanıcı dizini altında belirli önbellek dizinleri var,
bulup silmen işe yarıycaktır ,
yer=`cd $HOME/.mozilla/firefox ; ls |grep default`  nautilus  ~/.mozilla/firefox/$yer/Cache
Bir programı var mı silen bilemiyorum :)
Erişeni var sanırım :) > http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,16666.0.html

platforyum

bilgiler için teşekkürler...
birde verdiğiniz linkte yetki vermeden bahsedilmiş herhangi bir programa bir belgeye yada dosyaya yetki vermek nasıl oluyor onu anlamadım?

hitokiri

a-)dosya , sağtık ,özellikler , erişim hakları , bir program gibi çalışmasına izin ver
b-)donatılar >> uçbirim >>
chmod +x /nerde/bu/dosya
Not:
bir dizin içindeki çalışma yekisi olan dosyalar
ls /dizin
Komutuyla alınan çıktıdaki yeşil renkli dosyalar :)
veya ls -l
çıktısında
-rw-r--r--
Okuma ve yazma
-rwxr-xr-x
okuma, yazma ve çalıştırma :)

platforyum

eyvallah hocalarım :)
ben bir hafta uğraşırım bu kodlarla artık :)

ama pes etmek yok ben bu ubuntuyu öğrenip etrafa yayayacam :)

alquirel

acaba windowstaki CCleaner gibi bir program var mı ki? @hitokirinin gönderdiği linkteki biraz benziyor ama bu CCleaner sadece internet önbelleğini değil, gereksiz kayıt girdilerini, gereksiz updateleri falan da silip bir hayli rahatlık sağlıyor harddisk açısından

hitokiri

deb arşivlerini temizlemek için
sudo nautilus /var/cache/apt/archives/
gereksiz paket varsa
sudo aptitude remove
yani home dizini de belli şeyleri programa bırakmak bana pek uygun gelmiyor ama var tabii :)
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,18408.0.html < anketteki yorumlara göre fikir edinebilirsin uygulamalar hakkında :)

alquirel

aslında ben deb arşivlerini sürekli yedekliyordum, en son bi ubu-cleaner kullandım deb arşivim uçmuş gitmiş, bi kötü oldum :)
verdiğin anketteki elle temizlik seçeneğini de gördükten sonra anladım ki tek yol buymuş ;)