[Çözüldü] Temel farklılıklar

Başlatan unpredict, 10 Haziran 2014 - 16:33:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

unpredict

Merhaba arkadaşlar benim okuduğum üniversitede çoğu arkadaş linux kullanmaya başlamak istiyor ve bana soruyorlar çoğu arkadaşı linux'a yönlendirdim hepsi kullanmaya başladı ancak 1 soru kafamı karıştırdı size danışayım dedim. Arkadaşın laptop özellikleri şunlar:

3 gb ram
1 gb ekran kartı Atı radeon mobility hd 5400
i3 320 gb hdd

temel özellikleri şunlar daha önceden arkadaş ubun tu kurup denemiş hafif kasmalar oluyormuş sorduğu soru şuydu ben laptop'a xubuntu yüklediğim zaman kasmıyor ona alışsam linux'a alışırmıyım yani evdeki masaüstüne ubuntu kursam xubuntuya alıştıktan sonra onda sıkıntı çekermiyim diye sordu.Arayüz sıkıntısı haricinde hani terminaldeki komutlar vs.. cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 10 Haziran 2014 - 17:31:01

konu hakkında bir bilgisi olan varmı?

berkayaslan

Dağıtımlar arasındaki fark kullanıcı açısından uygulamalar ve masaüstü yöneticisidir. Masaüstü yöneticisi ve uygulamalar dışında sıkıntı çekmezsiniz.

Örneğin Ubuntu Unity masaüstü yönetiicisini kullanırken Mint opsiyonel olsa da Cinnamon masaüstü yöneticisini kullanır. Ya da Pardus LibreOffice writer kullanırken Kubuntu AbiWord kullanır. Ya da Ubuntu Gedit kullanır Pardus Kde ise Kwrite.. Bunun dışında alışma sorunu yaşamazsınız.

Haa tabi paket yöneticisi durumuda var. Bahsettiğinin iki dağıtımda Debian tabanlı olduğundan bahsettiğiniz türden bir sorun yok. Ama Ubuntu ile Fedora'dan bahsedersek durum biraz farklı.
İf you wanna be the best, You must SMURF something. :)

siberoloji

....buntular hepsi hemen hemen birbirinin aynısıdır. Görüntü ve arayüz farklılıkları ve bir takım geliştirici topluluk farklılıkları.
Ancak hepsi Ubuntu ve daha doğrusu Debian paketleri kullanırlar ve komutlar GNU komutlarıdır.
Amaç Linux öğrenmekse komutlar her yerde aynıdır. GNU Core Utils olarak nette aratabilirsiniz.
Ancak tarif ettiğiniz bilgisayarda Ubuntu da normal çalışabilir. Bence ekran kartı yüklemesinden dolayı kasmalar olmuş olabilir.
Ayrıca;
mesela "ubuntu tweak settings" olarak bir arama yaparsanız, kullanım ve topluluk sayısına göre cevabı bulma olasılığınız Ubuntuda biraz daha yüksektir. "xubuntu başlangıç uygulamaları" aramasını yaptığınızda türkçe kaynak sıkıntısı yaşayabilirsiniz ve bu sizin xubuntudan soğumanıza sebep olabilir. Oysa "xubuntu startup applications" yazdığınızda muhtemelen aradığınızı bir seferde bulacaksınız.
Tavsiye;
Hakkında çok konuşulan, yazılan ve topluluk desteği (forumlar-bloglar) iyi olan bir dağıtım kullanırsanız, bu sizi, olaydan soğutmaz, arkadaşlarınızın sorularına cevap bulup yardımcı olmanızı kolaylaştırır.

heartsmagic

Alıntı yapılan: unpredict - 10 Haziran 2014 - 16:33:31
konu hakkında bir bilgisi olan varmı?

Forumda bir saat içinde cevap beklemeyelim, başlık güncellemeyelim, lütfen.

ls, cd komutu her yerde aynıdır, gcc her yerde aynı şekilde kullanılır, /etc/ /usr dizinleri her yerde aynı amaca hizmet eder, kısacası evet Xubuntu kullanan da, Ubuntu kullanan da bunları rahatlıkla öğrenebilir. Farklılıkları diğer arkadaşlar zaten açıklamışlar.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.