PDA (Pocket PC) Bağlantısı

Başlatan myveysel, 02 Eylül 2008 - 20:36:55

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

myveysel

Windows Mobile (WM) tabanlı PDA aygıtlarını Ubuntu ya nasıl tanıtabilirim?

FUBU

Aletin adı-modeli ne? Belki o şekilde işe yarar birşeyler bulunabilir..
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=190938
Mesela burada Blackberry lerin ubuntu ile nasıl senkronize edilebileceği anlatılmış. Sanırsam blackberryler de windows mobile kullanıyor.

myveysel

Toshiba Portege G900 Windows Mobile 6 sistemi yüklü.

Blackberry nin de WM tabanlıları var ama bu verdiğiniz linkte Blackberry üzerinde Linux kullanmak ilgili şeyler anlatılıyor. Benim dediğim WM tabanlı PDA ları linuxla senkronize etmek.

FUBU

Alıntı YapBlackberry nin de WM tabanlıları var ama bu verdiğiniz linkte Blackberry üzerinde Linux kullanmak ilgili şeyler anlatılıyor. Benim dediğim WM tabanlı PDA ları linuxla senkronize etmek.

Şimdi başlık şu: How to Sync your Blackberry in Linux

Ben başlığa bakarak yazdım. Yanılmış olabilirim.. İşime yaramıyacağı için içeriğini fazla okumadım ama hala verdiğim linkin blackberry ye linux kurmakla alakalı olduğunu düşünmüyorum. Her neyse..

myveysel

üzgünüm ama bu başlık işime yaramadı.

FUBU

https://help.ubuntu.com/community/PortableDevices/WindowsMobile
Anlaşılan wm 6 işletim sistemli pda lar ubuntu ile kullanılamıyor.. Yani kullanılamıyordan kasıt  kişilerin maillerin, takvimin falan senkronize edilmesi işlemi yapılamıyor anladığım kadarıyla.

Alıntı YapUsers of Windows Mobile 5, Windows Mobile 2003 and PocketPC can sync email, contacts, calender appointments with Evolution.

Ubuntu does not yet work with Windows Mobile 6 currently.

Yapacak birşey yok gibi görünüyor..

FUBU

Bu arada senin sorun için araştırma yaparken bir başlık gözüme çarptı. Paylaşmadan duramıyacam..
http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=888366
Alıntı YapI will paypal $5 to the first person that can help me connect Ubuntu to the internet through ICS on a WM6 Smartphone. This is an easy $5 for someone experienced.
Sorunumu çözene 5 dolar veririm diyo adam..  :D :D
Tükendim..

myveysel

Anlaşılan ben tek değilim. Bari fiyatı artıralım 6 $ vercem ben. :P :P

erginemr

Vaktiyle ecnebi forumdaki başka biri 25$ önermişti. Yöneticilerden biri de soruya atlamıştı, sinir olmuştum:
http://ubuntuforums.org/showthread.php?p=4589911

Bu olay, benim UbuntuForums maceramda sonun başlangıcı olmuştu...  :-[

FUBU

Yine bu forumda bahsedildi. Bizim eski forumda -ben yokum o zamanlar  :)- adamın birinin işyerinde ubuntu dağıtılmış. Alın bunu kurun denmiş. Adam da bizim foruma gelip, parasıyla değil mi kardeşim. Öğretin bana şu mereti diye başlık açmış..
Ona verilen cevapları da okumayı istedim şahsen.

erginemr

myveysel

Bu iş parayla alakalı bir şey değil. Bu iş gönül işi. Ben şahsen linux (ubuntu) a gönül verdim. Yıllardır Windows kullandım.(o işte uzman sayılırım.) Ama kapitalist dünyanın düzeninden bıktım artık. Linux benim için özgürlük + eşitlik. Paranın ve çıkar ilişkilerinin artık hayatımızdan çıkma zamanı geldi...

FUBU

@erginemr
Teşekkürler, akşam akşam güldürdünüz beni.
Dava edicek sarp bey yöneticileri. forum yandı..  :D

myveysel

Eren

Vay be, demek Ubuntu Forums yöneticileri para karşılığı forumda cevap veriyor. Hoş bir durum değil.

erginemr

Alıntı yapılan: Eren - 03 Eylül 2008 - 05:54:28
Vay be, demek Ubuntu Forums yöneticileri para karşılığı forumda cevap veriyor. Hoş bir durum değil.

Tam olarak böyle de diyemem, günahına girmek de istemem. Belki adam para konusunu kaale almadan öylesine cevap verdi. Ama forum yönetimini temsil ettiği için, en azından benim gösterdiğim gibi bir tepki göstermesini beklerdim.

heartsmagic

İkinci mesajında bunu yapmış zaten. İlk mesajda gözünden mi kaçmış yoksa ortada başka bir şey mi var bilemem :)
Kaldı ki sanki @erginemr orada yönetici, kendisi sıradan bir kullanıcıymış gibi görünmüş :)
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erginemr

cenin

Aradan 3 yıl geçmiş acaba wm6 ile ubuntuyu senkronize etmenin bir yolu icad edilemedimi?

andacm

bende aynı kanıdayım. ubuntu 10.10'a tam olarak yeni geçtim daha önce Virtual box ile windows üzerinden kullanıyordum. artık tamamen windowsdan kurtuldum. ama dusunmedigim bir sorunla karsılastım telefonum wm 6,5 :) windows heryerimizi ele gecirmis :) umarım ubuntu üzerinden böyle bir senkronize vardır. bugun arastırmaya başladım bulabilirsem burdan paylasırım. diğer arkadaslardanda paylasım bekliyorum.

cenin

Hala sonuç yok galiba, bu arada windows m. 6.5 samsung i780'im yavaş yavaş ömrünü doldurdu gibi yeni bir cihaz alacağım zaman android olmasına dikkat edeceğim ama android anlaşabiliyormu ki ubuntuyla :) kendisi de linux çekirdeği kullanıyor ama özellikle kişi listesinin yedeklenmesi çok önemli bir mevzuu :)

furkankalkan

http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?hl=en&answer=138636 tam olara ihtiyacınızı karsılar mı bilmem ama buradan da ubuntu pc ye senronize edilebilir diye düsünüyorum. Bu arada android in sorun çıkaracağını sanmıyorum :D
Lover
twitter.com/furkan_kalkan1