[Çözüldü] Kurulum tercihi

Başlatan solidsnake, 06 Şubat 2010 - 13:50:39

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

solidsnake

Selamlar.
arkdaşımın bilgisayarına win xp yanına ubuntu kurmam gerekiyor. hdd c ve d şeklinde iki  parça şeklinde,c'ye kurarken swap ayarları vb.yaparken xp bu işlemden etkilernir mi?Birde sanırım direk olarak ayar yapmadan yanına kurabiliyorum bu durumda performans vb açılardan sorun olur mu?(pek iyi anlatamadım)

agritux

Wubi ile kurulum yapmanız pek önerilmez. CDyi boot edip temiz bir kurulum yapmalısınız.

Diskinizin iki parça olduğunu söylüyorsunuz. Windows hangi bölümdeyse, diğer bölümü boşaltın (gerekli verilerinizi alın) Kurulum sırasında disk hazırlama aşamasına geldiğinizde, el ile seçeneğini seçin. Zaten orada sizin disk tablonuz çıkacaktır. Kurulum için hazırladığınız diski silip oradan 1.5 gb swap alanı ayırın. Diğer kısmı ext3 ya da ex4 ile sistem için kullanın.

Gerekli belgeleri sudo ve wiki mizden elde edebilirsiniz.

solidsnake

Teşekkürler.
Bir de yükleme sırasında ubuntuyu d'ye kurmak istiyorum fakat ( hdd c ve d  şeklinde) sda5 şeklinde olan d nin üzerine geldiğimde yeni disk bölümü oluştur seçeneğini seçemiyorum,d de kendim takas alanı oluşturdum bu seferde d yi bölmüş gibi oldum sanırım ,çünkü işlem bir hayli uzun sürdü.
durumu nasıl düzeltebilirim?ve düzgün bir şekilde ubuntuyu d ye nasıl kurabilirim? ext3 günlüklü dosya sistemi ext4 gibi seçeneklerden hangisi daha uygun benim için.

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 06 Şubat 2010 - 20:36:37

?

bytan

Sda5 olarak gördüğün kısmı tabii ki bölüp parçalaman ve yeniden biçimlendirmen gerekecek. İşleminde biraz zaman alması doğal. Sudo dergisinin sayılarında ve wiki'de kurulum üzerine belgelendirmeler mevcut. Kendi ihtiyaçlarına göre bölümlendirmelerini o belgeleri takip ederek yapmalısın. Şahsen dosya sistemi olarak ext4 kullanıyorum. Tercih senin tabii..
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST

solidsnake

Teşekkürler.
kurulumu yaptım fakat donanım sürücüleri bölümüne girdiğimde hiçbirşey görünmüyor kontrol amaçlı girdim ama.

BayboraKaan

lspci | grep VGA

Çıktısını alabilir miyiz?

solidsnake

01:05.0 VGA compatible controller: ATI Technologies Inc Radeon XPRESS 200M 5955 (PCIE)

özür dileyerek hardware drivers da şöyle bir yazı var Bu sistemde kullanımda olan sahipli sürücü yok

Problemleri hallettim.