Hardy Heron Resimli Kurulum.

Başlatan lseker, 05 Haziran 2008 - 23:28:19

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 5 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

heartsmagic

Uygun şekilde ekran görüntüsü de olabilir, neler yazdığını da belirtebilirsin. Fakat bunun doğruluğundan eminsen ve bir problemse ayrı bir başlıkta tartışılması daha güzel olacaktır.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

onurkaya88

işte bu resimdeki gibi 4 seçenek çıkıyor : http://img90.imageshack.us/img90/5788/screenshot1aj9.png

ben d ye kurmak istiyorum. ama beceremedim. d yi de biçimlendirmek istemiyorum açıkçası.

foma

Alıntı yapılan: onurkaya88 - 19 Ekim 2008 - 15:53:54
işte bu resimdeki gibi 4 seçenek çıkıyor : http://img90.imageshack.us/img90/5788/screenshot1aj9.png
ben d ye kurmak istiyorum. ama beceremedim. d yi de biçimlendirmek istemiyorum açıkçası.
Sabit diskin 2 bölümden oluştuğu için 4 seçenek çıkıyor sanırım.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?
http://nukleer.greenpeace.org/?page=petition

onurkaya88

yani nasıl kurulum yapıcam kısacası?

foma

Hem d'ye kurmak istiyorsun hem de d'yi biçimlendirmek istemiyorsun :D
Ubuntu kuracağın diski ext3 olarak biçimlendirmek durumundasın.Sadece o kadar.Diğer adımlar resimdekilerle aynı.Sen bir dene.Olmazsa tekrar resim koyup sorarsın öyle yardımcı oluruz.
Nükleer ile yaşamaya hazır mısın? Çözümsüz atıklara, kazalara, senden gizlenecek olan radyoaktif sızıntılara hazır mısın?

wshark

Merhabalar beni yeni üyeyim fazla forumu gezmeden yazdım kusura bakmayın ama ben yükleme yapamıyorum ?

bu hataı yapıyor ve kalıyor hiç bir işlem yapmıyor.

İnternetden indirdiğim Programı CD ye yazdım ve kontrol ettim * her şey normal ama yüklenmiyor ? nedendir ?

Burak

@wshark, resmi küçük formda koymalısın foruma.

Kuruluma başladıktan sonra mı bu evrede takıldı, yoksa live cd'yi çalıştırmayı seçtikten sonra mı bu oldu? Yani, Cd'yi çalıştırdıktan sonra en üstteki seçeneği seçtiniz ve sonra burada mı takıldı?

wshark

resimli analtımdaki gibi yaptım CD yi taktım ilk önce hangi HDD de kuracağımı secmemi istedi sectim dosyaları attı tekrar yeni baştan başladı lisan secimini sectim kur dedim verdiğim resimdeki gibi kaldı herşeyi denedim ama kurulmadı ?  arkadaş netden indirdi CD yi kontrol ettim normal hata yok.

ha birde resim nasıl kücük konuluyor onuda bilmiyorum birdahaki sefere öğrenmiş olurum resmin nasıl ufak konulacağını. kusara bakmayın.

Burak

Resim koymayı şuradan kolayca öğrenebilirsin.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,441.0.html

Probleminle ilgili ben pek yardımcı olamayacağım ama forumdaki üstadlar ilgilenirler en kısa zamanda.

Bu arada, hoş geldin aramıza. :D

wshark

ilgi ve alaka için teşekkürler.

umarım yardım bulabilirim. geleceğin yazılımını şimdiden öğrenirsem iyi olacak :)

Hoşbulduk.

heartsmagic

Geleceğin yazılımı değil de işletim sistemi diyelim. @wshark, kuruluma başladığında Ctrl+Alt+F1'e basarsan DOS'a benzer bir ekran göreceksin. Orada hangi aşamada takıldığını bir not alabilir misin? Veya mümkünse resim çekip koy.

zeitgeist

Alıntı yapılan: wshark - 14 Kasım 2008 - 21:16:30
resimli analtımdaki gibi yaptım CD yi taktım ilk önce hangi HDD de kuracağımı secmemi istedi sectim dosyaları attı tekrar yeni baştan başladı lisan secimini sectim kur dedim verdiğim resimdeki gibi kaldı herşeyi denedim ama kurulmadı ?  arkadaş netden indirdi CD yi kontrol ettim normal hata yok.

ha birde resim nasıl kücük konuluyor onuda bilmiyorum birdahaki sefere öğrenmiş olurum resmin nasıl ufak konulacağını. kusara bakmayın.

Ben anlamadım durumu. Hdd yi de seçip kurulumu yapmışsınız "dosyaları attı" derken kastınız o herhalde. Yeniden başladığında tekrar mı kuruluma geçtiniz? Live cd, cdromda takılı mıydı yine?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

wshark

ilgi ve alaka için teşekkürler.

xp calışırken cd yüklemesi yapılıyor ya orda hdd yi secip gerekli dosyaları atıyor. sonra reset cekiyor tekrar başlaması için tekrar başladığında ekrana lisan secimi geliyor tr yi seciyorum ve kur tıklıyorum verdiğim resim ekranda öle kalıyor hiç bir işlem yapmıyor.

bende bios ayarlarına baktım buut bölümünü windows dan linux a gecirdim tekrar kapatıp actım yükledi şuan ubuntu işletim sisteminden yazıyorum bir yandan da eklentileri yüklüyor.

ekran kartını tanımadı galiba şimdi ona bakıcam.

benim pc taşınan tip diz üstü olanlardan markasıda CREA bunun ismini forumda görmedim sanırım biraz cebelleşicem gibi.

zeitgeist

@wshark

Anladım, siz xp ortamında yüklemeye başlamışsınız. Sorununuzu kendi başınıza çözdünüz madem, size sonraki aşamalar için de kolay gelsin diyorum. Ekran kartı kurulumu ve kurulum sonrası yapılacaklarla ilgili forumda bir çok başlık var, onlardan da yardım alabilirsiniz.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

wshark

ben bu ekran kartının ne olduğunu nasıl öğrenebilirim bende diz üstü pc var ve ekran ayarlarını yapamıyorum. forumun içerisinde de kayboldum bir oraya bir buraya gidip geliyorum. yardım

pc CREA 256 MB Onboard VGA yazıyor sadece kasada?

XP için Ekran kartı dosyası var onu yüklemek için gerekli programlarada baktım web sayfasına yönlendiriyor bir oraya bir buraya kafam karıştı.

heartsmagic

Grafik kartının marka ve modeline göre forumda arama yapabilirsin.

lspci | grep VGA

sana kart bilgilerini verecektir. Daha sonra gerekli aramayı yaparsın.
İlk sorunu çözmüşsün sen, bundan dolayı grafik kartı problemini var olan bir başlıkta devam ettirebilirsin. Eğer açık bir başlık yoksa uygun bölüme gerekli bilgilerle yeni bir başlık açmaktan çekinme.

heartsmagic

XP kurulumuna hiç gerek yok. Disk bölümleme için ekleme yapılması gerekir mi bilemiyorum ancak biraz üzerine düşüldükden sonra pek yapılamayacak bir olay değil.

erkuserdem

hardy heron ne oluyor arkadaşlar?  ben yeni kurdum ubuntu 8.10 , versiyonum nedir nerden öğrenicem, güncelleme yapmam gerekiyormu

ihtiyar said

Alıntı yapılan: erkuserdem - 29 Mart 2009 - 12:47:27
hardy heron ne oluyor arkadaşlar?  ben yeni kurdum ubuntu 8.10 , versiyonum nedir nerden öğrenicem, güncelleme yapmam gerekiyormu

Hardy Heron, 8.04 versiyonunun ismidir. Google'den de ulaşabilirsiniz bu bilgilere. 8.10 kurmuşsunuz, versiyonunuz 8.10. ;) Şu anda kararlı olarak en yüksek versiyon kullandığınız sistem. Güncelleme yapabilirsiniz ama yükseltme yapmanızı tavsiye etmem. Bu konular hakkında forumda biraz dolaşmanızı tavsiye ediyorum, fazlasıyla bilgi mevcut. ;)

http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/board,142.0.html

Burayı da dikkatli bir şekilde okumanız ikinci bir tavsiyem. :)

ziruzeber

Merhaba, kısaca sormaya çalışacağım,
hdd 20gb ntfs, tek bölüm, xp kurulu, bunun üzerine hemen hardy heron'u çalıştırabilirmiyim?
yani diski hardy heron'u açtığımda boşaltabilirmiyim?
şimdiden tşk.

foma

Alıntı yapılan: ziruzeber - 12 Haziran 2009 - 21:54:06
hdd 20gb ntfs, tek bölüm, xp kurulu, bunun üzerine hemen hardy heron'u çalıştırabilirmiyim?
şimdiden tşk.
tek işletim sistemi olarak ubuntu kullanmayı düşünüyorsan, evet.

ziruzeber

Alıntı yapılan: foma - 12 Haziran 2009 - 21:58:50
Alıntı yapılan: ziruzeber - 12 Haziran 2009 - 21:54:06
şimdiden tşk.
tek işletim sistemi olarak ubuntu kullanmayı düşünüyorsan, evet.

o zaman şimdi restart yapıyor hardy heron'u açıyorum ve adımları izliyorum ve kur bölümde diskin tamamı diyorum, tşk,

plusnettr

Hardy Heron sürümlerinde Xubuntu deneyen eniştemde bana masaüstündeki ikonların haricinde üst ve alt panelin kurulum sonrası ekrana gelmediğini söylemişti sanırım orada ufak bir bug var diye düşünüyorum yine de bir ara kendim kurulum yapıp detaylı bilgileri aktarabilirim.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

localhost

Konu ve anlatilan sürüm eski oldugu icin konunun acik kalmasi bir anlam tasimiyor. Konuyu kilitliyorum. Konu ile ilgili sorunuz olursa acilmasi icin http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,2751.0.html linke istekte bulunursunuz.
Linux LPIC1 - MCSA