görsel efektler etkinleştirilemedi, halbuki çalışıyordu

Başlatan canferman, 17 Şubat 2010 - 19:56:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

canferman

arkadaşlar merhaba, biliyorum diyeceksiniz ki, bu compizde amma dert olmuş insanlara, son günlerde bi sürü soru gelio, ama affınıza sıgınarak bu kalabalıklığa bende dahil oluyorum.

şimdi öncelikle ben 4 günlük bi ubuntu kullanıcısıyım henüz, bu son 4 günden önceki günlerimdede sırf ubuntuyu kurma ugruna harddiskimden oldum yanlışlıkla. 4 gün önce ubuntumu kurdum ve kurulum 20 dakika olmasına rağmen ben on saat bilgisayar başında kurcaladım durdum, nedir ne değildir diye. (bu forumun yardımıyla tabikide)

neyse önce herkes gibi bende görsel efektlere bayıldıgım için ve windowsun tutumunu ve emperyalliğini sevmediğim için ubuntuya attıgım ilk adımlarımda görsellik üzerine araştırdım. ilk kurdugumda mis gibi çalışıyordu, ama yanma efektini falan aktiflerştirince ekran kapanıp oturumdan atmaya başladı. her efektte değil ama patlama yanma gibi efektlerde oturum kapanıp tekrar açılıyodu. neyse dedim araştırdım baktım ki bu linuxun benim yeni aldıgım ve sırf bu ümitle aldıgım asus a9250ge markalı grafik kartımla anlaşmazlığı varmış. olsun dedim bütün görselleri kulanmam bende dedim ve biraz daha kurcaladım falan derken efektler komple açılmaz oldu, kütük gibi pencerelerin arasında sorunuma bi çözüm aradım, ekran kartıyla ilgili her yolu forumdan takip ettiğim kadarıyla denedim, ama gitgide bilgisayar kasmaya başladı ben böylelikle bi on saat harcamış oldum.

sonra ya dedim noolacak bi daha kurayım, çok kurcalamayayım, iki üç görsel efekt beni paklar dedim, o ana kadar uraştıgım herbişeyi, eklenti düzenlemelerimi falan hiçe sayıp tekrardan kurdum linuxumu. mis gibi çalıştı yine saolsun. sonra işte bu 3 gündür eve geldim gittim, arkadaşlarımdan müzik ve film arşivi topladım, video ve müzik üzerine karşıma çıkan sorunları basitce hallettim. bilgisayarımı kişiselleştirdim yani kısaca, artık dedim daha fazla merak edip kurcalamaya gerek yoktur heralde. 3d küp olsun, lamba efekti olsun fazla yüklenmeden mis gibi çalışıyodu.

ama işte e olduysa bundan 4 saat önce oldu, masaüstüm biraz kalabalıklaştıgı için simgeleriyle bi oynayayım dedim, sonra çaaaat ekran dondu * her şey dondu. dedim olur böyle, kapatıp açtım, önce açılışta gelen resim gelmedi, hemen bi mozilla açtım, yine kütük gibi açılıyo oldugunu gördüm ve tıkanma........... bu noktada tıkandım işte. şimdi tekrardan linux kuramam. boş günler geride kaldı, o kadar ayar yapamam bi daha.

velhasıl konuları aradım taradım önce çalışıpta sonra ne oldugunu anlayamadan efektleri etkinleştiremeyen bi kullanıcı mesajına rastlayamadım, başka compiz çözümlerini denedim kendimce, ama tabi sizlerin söyledikleri komutları ve anlamlarını yorumlayamadıgım için artık bu 4 saatin sonunda affınıza sıgınarak ve meramımı uzun bir dille anlatarak yardımlarınıza talepkar oldum.

kısaca daha önce çalışan görsel efektlerim çalışmaz oldu, görsel efektlere etkinleştirilemiyor oldu....

edit: mesaj çok uzun olmuş ama yinede kusura bakmayın gereksiz yere soru sormadığımı anlatmaya çalışmışım kendi çapımda. son satı yeterli aslında sorun için :)

heartsmagic

Uçbirimi açıp:

rm -rf ~/.config/compiz komutunu verip, tekrar bir çık-gir yap sonra duruma bakalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

canferman

dün evden gittim ve geldigimde yine çalışır hale geldi  kendi kendine.
her ihtimale karşı vediginiz komutu deneyeyim dedim ama uçbirim bu komuta bicevap vermedi. ancak hala çalışıyor compiz ve efektler. ancak ekstra efektleri kullandıgımda oturum kapanıyor otomatik olarak, safemode gibi bi seçenekle anca girebiliyorum. safe modda girip eksrtra görsel efektleri kaldırınca problem ortadan kalkıyor.

aza kanaat etmeyen çoğu bulamazmış ancak yinede ekstra görsel efektleri kullanabilcegeim bi durum oluşursa memnun olurum kendi içimde.
ilgin için teşekkür ederim

heartsmagic

Verdiğim komut bir tepki vermez, Compiz ayarlarını sıfırlar.
Ekstra seçeneklerden biri sorun yapıyordur. Compiz yöneticisini kurup istediğin özellikleri tek tek ayarlamaya çalış. En azından sorun yapanı kullanmaz, diğerlerini kullanırsın.

canferman

hala böyle yarım yamalak kullanıyorumama yinede yardımlarınız için teşekkür ederim

heartsmagic

Dediğim komutu kullandıktan sonra sıfırlanmıyor mu?
Compiz yöneticisini kurdun mu?

canferman

kurdum,o komutu  verdikten sonraysa ayarlar sıfırlanmadı, görsel efektler tercihler üzerinde eski yaptıgım ayarları kullanabildim.

localhost

/compiz dosyasi disinda gnome dosyalarinida silip deneyebilirsin. Büyük ihtimal o zaman hersey sifirlanir :) gnome dosyalari ile ilgili bilgiler forumda var.
Linux LPIC1 - MCSA