Web programlama için program önerisi

Başlatan erdaltaskesen, 10 Ocak 2010 - 14:14:51

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

erdaltaskesen

Bütün aşamalarını (tasarımdan içeriğe kadar) benim yaptığım siteler ile ilgileniyorum ve yeni projeler ile ilgili devamlı olarak çalışmaktayım. Ubuntu 9.10 altında çalışmak için uygun ve iyi bir program arıyorum. Aşağıda benim için önem sırasına göre dilleri sıraladım.

- Filezilla içerisinde Göster/Düzenle dediğimiz zaman bu programların açılması iyi olur. Bunu ayarlamanın başka bir yolu varmı bilmiyorum.

- CSS -> PHP -> HTML -> Diğerleri Programla dillerinin benim açısından önem sırası bu bundan dolayı önerilecek programın en iyi yaptığı işin Css sonra ... şeklinde gitmesi iyi olur.

m.erin

Merhaba.

Ben windows ortamında da gnu/linux ortamında da Komodo EDIT' i tercih ediyorum. Alışkanlıktan dolayı başka ide kullanamıyorum. Kesinlikle yeterli gelecek, hatta size fazlasını sunacaktır. Deskteklediği dilleri araştırabilirsiniz. xHTML, Css ve PHP kodlamada gayet iyi ve kullanışlı.

Çoğu arkadaş Photoshop alternatifi olarak GIMP' i önerseler de açıkçası ben kullanamadım ve Photoshop'un yerini tutacağını hiç sanmıyorum.

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: m.erin - 10 Ocak 2010 - 14:44:47
Merhaba.

Ben windows ortamında da gnu/linux ortamında da Komodo EDIT' i tercih ediyorum. Alışkanlıktan dolayı başka ide kullanamıyorum. Kesinlikle yeterli gelecek, hatta size fazlasını sunacaktır. Deskteklediği dilleri araştırabilirsiniz. xHTML, Css ve PHP kodlamada gayet iyi ve kullanışlı.

Çoğu arkadaş Photoshop alternatifi olarak GIMP' i önerseler de açıkçası ben kullanamadım ve Photoshop'un yerini tutacağını hiç sanmıyorum.

Öneriniz için teşekkür ederim. GIMP programına alıştım ve en az Photoshop kadar verimli kullanabiliyorum.

Fakat başlıktaki anlatımım galiba yalnış olmuş. Bundan dolayı başlığı düzeltiyorum. Tasarım kelimesini kaldırıyorum.

Sadece programlama için başka önerilerde bekliyorum.

Teşekkürler

m.erin

Birçok dil için size Komodo yetecektir. Tabi tercih sizin :)

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: m.erin - 10 Ocak 2010 - 15:08:19
Birçok dil için size Komodo yetecektir. Tabi tercih sizin :)

ilk girdimde bahsettiğim özelliği destekliyor mu?
-- Filezilla içerisinde Göster/Düzenle dediğimiz zaman bu programların açılması iyi olur. Bunu ayarlamanın başka bir yolu varmı bilmiyorum.

Bunun yanı sıra Ubuntu depolarında olmayan bir program galiba

m.erin

Filezilla ile nasıl kullanılır bilemiyorum ama Komodo'nun kendisi de ftp hesaplarınıza ulaşmanıza olanak sağlıyor.
Depolarda bulamazsınız, sitesinden indirin. Kurulumu basit şekilde anlatılmış. Komodo' yu kurmadan önce
sudo aptitude install build-essential
ile yazılım derleme paketlerini kurun. Sonrasında kurulum dökümanını okuyun, kurulumu çok kolay ve eminim hoşunuza gidecek :)

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: m.erin - 10 Ocak 2010 - 17:11:30
Filezilla ile nasıl kullanılır bilemiyorum ama Komodo'nun kendisi de ftp hesaplarınıza ulaşmanıza olanak sağlıyor.
Depolarda bulamazsınız, sitesinden indirin. Kurulumu basit şekilde anlatılmış. Komodo' yu kurmadan önce
sudo aptitude install build-essential
ile yazılım derleme paketlerini kurun. Sonrasında kurulum dökümanını okuyun, kurulumu çok kolay ve eminim hoşunuza gidecek :)

Yukarıda dediğinizi yaptım. daha sonra kurulumu yapmaya çalıştım. Fakat kurulumun ortasında Uçbirim kapandı. Nedeni anlayamadım. Daha sonra programın kısayolunu aradım bulamadım. Programı Home içinde kullanıcı adımın içine yükledim

heartsmagic

Bende kuruldu program. Bir daha dener misin kurmayı.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: heartsmagic - 11 Ocak 2010 - 01:33:01
Bende kuruldu program. Bir daha dener misin kurmayı.

Sürekli olarak kapanıyor Uçbirim. Yüklenen klasörü silip tekrar denedim ama yine aynı sorunla karşılaştım. Hiçbir yerde başlatıcı felan da bulamıyorum.

heartsmagic

Peki. Uçbirim emülatörü kullanmayalım. Ctrl+Alt+F1 ile sanal konsol açarak giriş yap ve programı öyle kurmaya çalış. Tekrar masaüstüne dönmek için Alt+F7 kullanabilirsin. En azından orada uçbirimin kapanma sorunu olmaz ve sen kurulumdan dönen hatayı not alabilirsin bir yere.

erdaltaskesen

Alıntı yapılan: heartsmagic - 12 Ocak 2010 - 02:35:47
Peki. Uçbirim emülatörü kullanmayalım. Ctrl+Alt+F1 ile sanal konsol açarak giriş yap ve programı öyle kurmaya çalış. Tekrar masaüstüne dönmek için Alt+F7 kullanabilirsin. En azından orada uçbirimin kapanma sorunu olmaz ve sen kurulumdan dönen hatayı not alabilirsin bir yere.

Peki öyle açtıktan sonra yüklemeyi nasıl yapacağız.

ironic

Sırasıyla şu komutları verin. 32 bit paket içindir.

wget http://downloads.activestate.com/Komodo/releases/5.2.4/Komodo-Edit-5.2.4-4343-linux-libcpp6-x86.tar.gz

tar xvf Komodo-Edit-5.2.4-4343-linux-libcpp6-x86.tar.gz

cd Komodo-Edit-5.2.4-4343-linux-libcpp6-x86

sh install.sh

kurulum dizini olarak bir yer belirlememizi isteyecek. Ben aşağıdaki şekil belirledim. (~/Komodo olarak )

/home/kullanıcı_adı/Komodo

Kurulum dizinini girdikten sonra Enter ile kurulumu başlatıyoruz.

/home/kullanıcı_adı/Komodo/bin/komodo yolundaki betiği sağ tıklayıp çalıştır dersek çalışacaktır. Fakat her seferinde bunla uğraşmamak için sembolik bağ atıyoruz.

sudo ln -s /home/kullanıcı_adı/Komodo/bin/komodo /usr/local/bin/komodo

Artık komodo komutuyla çalıştırabiliriz. İstediğiniz yere başlatıcı ekleyip, komut kısmına komodo yazarsanız açılacaktır. Yine aynı şekilde uçbirimden de çalışacaktır.

kaynak

heartsmagic

Alıntı yapılan: erdaltaskesen - 12 Ocak 2010 - 13:46:28
Peki öyle açtıktan sonra yüklemeyi nasıl yapacağız.

Yükleme yolu değişmiyor aynı. Zaten @ironic de tekrar anlatmış nasıl olacağını. Ben seni konsola yönlendiriyorum ki en azından neden kurulmadığı hakkında fikir almış oluruz. Dediğim gibi bende program sorunsuzca kuruldu. Hatta bir betik de buldum .deb paketi yapan, ancak o şekilde kurulum yaptığımızda çalışma yolları hakkında bazı sıkıntılar oluyor. Belki betiğe el atılabilir ancak program normal yollarla bende kurulduğundan çok fazla üzerinde durmadım.