Ağda Ubuntu Server'a Bilgisayar Adından (Hostname) nasıl ulaşılır?

Başlatan redleon, 13 Ocak 2010 - 23:04:11

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

redleon

Merhabalar,

Uzaktan takip ettiğim linux ve ubuntuyu bu sene ilk kez kurma ve inceleme fırsatı bulan acemi bir ubuntu kullanıcısı olarak okulumuza bir ubuntu server kurma deneyimi ve heyecanı içerisindeyim.

Benim şuandaki sorunum hostname ve network ayarlarını yapmış olduğum ubuntu servera ağdaki diğer windows makineler tarafından isim olarak bağlanamamam. Okulumuzun ağında tüm bilgisayarlar internete adsl modem üzerinden çıkıyor. Her bilgisayar ipsini modem üzerindeki DHCP den alıyor ve DNS server olarak ta modemdeki ayarları kullanıyor. Ağdaki herhangi  bir windows makineden ip ile ubuntu sunucusuna sorunsuz bağlanabildiğim halde makine adını yazarak bağlanamıyorum. Modemdeki DNS sanıyorum isimden ipye çözümleme yapamıyor. Diğer kullanıcıların bu bilgisayarı görebilmesi için ne gibi bir düzenleme yapmam mantıklı olur?

Teşekkür ederim.

redleon

Kimse yazmamış demek ki çok basit bir soruymuş.
Samba kurunca problem halloldu. Windows makinelerle konuşturabilmek için samba şart anlaşılan.

garafatma

Evet samba kurmuş olman gerekiyor windows makineler ile uyumlu çalışmak için. Forumda zaten bahsi geçmişti, arama yapmanı tavsiye ederim.
Bira, Tanrı'nın bizi sevdiğinin ve eğlenmemizi istediğinin kanıtıdır.

>-- Askıdaki Çeviri --< Ubuntu Türkçe Çevirilerine Sizde Destek Olun
Elveda metal müziğin tanrısı... \m/ Ronnie James DIO: 1942 - 2010