İnternet radyo serverı

Başlatan celebron, 23 Eylül 2009 - 20:29:35

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

celebron

Arkadaşlar üniversitemizde internet radyosu kurmaya çalışıyoruz ve bunun hakkında birkaç sorum var. Zaman ayırırsanız sevinirim.

1)Şu ana kadar icecast2 ve shoutcast diye 2 tane program buldum. Ayrıca vlc playerdanda akış yapılabileceğini okudum. Hangisini tavsiye edersiniz.
2)Sistem olarak ubuntu server 9.04 kurcaz. Sizce hangi server bileşenlerini yüklemeliyiz.( Dns, lamb gibi)
3)Üniversitemiz bize sub domain tahsis etti. Akışımızı bu siteye nasıl yönlendirebiliriz.
4)Yukarda belirttiğim programların varsayılan ayarı localhost bizim internete yayın yapabilmemiz için bu kısma hangi ipyi yazmamız gerekiyor.

Radyo server kurma konusunda yeniyim. Yardımcı olursanız sevinirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.

localhost

Linux LPIC1 - MCSA

a.a.sezen

shoutcast ı tavsiye ederim.
hosting yardımı veren forum sitelerinde kurulumu çok fazla anlatılmıştır.
hemen hemen tüm radyo host verilen linux sunucularda kullanılır.
Windows versiyonu için aynısını söyleyemem...
Sıkıntılarınız olursa burada paylaşın.
Son versiyonu nedir diye bakayım dedim ancak telekom, mahkeme... oooy oy memleketin hali...
Güce ve Geleceğe, Güvenle...

celebron

Teşekkürler arkadaşlar Yayını hep ben yapmıyacağım için VLC üzerinden yayın yapmaya karar verdik. Çünkü icecast ve shoutcastin guisi yok ve yayın yapıcak diğer arkadaşların sorun yaşamasını istemiyorum.(Her sorun çıktığında çağırılmakta istemiyorum :D )
Yardımlarınız için teşekkürler. Şu anda yerleşte içi yayın yapabiliyoruz. İnternete açılınca ipyi buraya yazarım. :)
Bilgisayarlar sanılanın aksine çok aptaldır. Ama bir  iyi yanı vardır. Oda kendilerine söylenileni aynen yaparlar.

s7e7v7e7n

tam olarak nasıl yapıldığını buraya yazarsan veya bir döküman hazırlarsanız  bizlerde faydalanabiliriz bakarsınız ilerde bizede lazım olur :)
Ubuntu Desktop 11.10 Oneiric Ocelot

solidsnake

Eğer vaktiniz olursa döküman hazırlrsanız konuyla ilgili çok sevinirim