[Çözüldü] Lenovo G530 Ses Sorunu

Başlatan belApresente, 22 Aralık 2009 - 16:34:17

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

belApresente

Merhaba arkadaşlar bir hafta kadar önce bilgisayarda hiçbir sorun yoktu ve gayet iyi çalışıyordu. Ancak geçtiğimiz hafta bilgisayarımı açtım ve önce açılış sesi yerine sadece bir cızırtı duydum. Ardından her türlü sesin yerine sadece bir cızırtı vermeye başladığını farkettim. Tam internete bağlanmak isterken de sadece evdeki modemi görmediğini fakat diğer tüm modemleri gördüğünü farkettim.

Şuanda bilgisayarımdaki Windowstan yazıyorum ve bunda hiçbir şekilde ses ve modemle ilgili bir sorun yok. Acaba ne olmuştur ve nasıl çözebilirim?

Şimdiden teşekkürler.

zeitgeist

Hiç bir sebep yokken böyle sorunların oluşması pek mantıklı değil. Daha öncesinde sistemde herhangi bir değişiklik yapmış mıydın?

Genel karşılaştığımız her bir sorun için farklı başlıklar açmaya gayrete ediyoruz. O yüzden önce forumdaki wireless sorunlarına bir göz at, sonrasında da alsa derlemesi başlığına. Eğer sorunların üstesinden gelemezsen her biri için ayrı başlıklar açarak gerekli çıktıları verirsen yardımcı olmaya çalışırız.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

belApresente

Wireless konusunu hallettim. Galiba modemden kaynaklıydı. Ama sesl ilgili sorun hala devam ediyor ve ses kartıyla alakalı olmasına pek ihtimal veremiyorum çünkü hem öncesinde hem de şu an bilgisayarın küçk bir kısmındaki windows'ta sesle ilgili hiçbir sorun yok.

Şimdi başlığını da değiştiriyorum konunun ve sadece ses sorunu olarak yardımlarınızı bekliyorum.

heartsmagic

Ses kartın nedir?

lspci | grep -i audio
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

belApresente

00:1b.0 Audio device: Intel Corporation 82801I (ICH9 Family) HD Audio Controller (rev 03)

heartsmagic

Ben de bir Lenovo sahibiyim ve seninle aynı kartı mevcut makinemde:
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php/topic,5754.0.html

Acaba bir güncelleme daha var mı diye kontrol ettin mi? Zira bende sorun yok şu anda.

belApresente

update manager'a göre tüm güncellemeler yapılmış durumda. Mevcut sürüm 9.04, acaba 9.10'a geçsem çözme ihtimali var mı? Yoksa daha da kötü olabilir mi?

heartsmagic

9.10 denemesinden önce ALSA derlemesi yapabilirsin. Forumda sabit bir başlık var, göz gezdirirsen kolaylıkla altından kalkarsın.

belApresente

maxxblade'in hoparlörler için alsa derlemesi sorunumu çözdü. ikinize de çok teşekkürler  :D

zeitgeist

Çözüldüğüne sevindim.

Bir hatırlatma yapayım; açılan başlıkta sorun çözüldü ise ilk mesajı düzenleyerek [Çözüldü] ibaresini ekleyebilirsin böylece bize de kilitlemek kalır.  ;)
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles