[Çözüldü] harici hard disk veri akışı sorunu.

Başlatan fthzcn, 29 Mayıs 2008 - 02:23:08

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

fthzcn

Harici hard diskimdeki filmleri oynatırken veri akış hızından kaynaklandığını düşündüğüm donmalar yaşıyorum. Ubuntu'mun yüklü olduğu diske filmi taşıyıp oynattığımda sorun çıkartmıyor. Veri akış hızı ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Windows makinaya diski bağladığımda bu sorunla karşılaşmıyorum. Forumda araştırma yapmama rağmen böyle bir sorunla karşılaşıldığını göremedim. Varsa bile bulamadım. Yapılabilecek, düzenlenebilecek şeyler varsa öğrenebilir miyim?

Not: Diskim ntfs ile çalışıyor.,

Ek: Daha sonra dikkatimi çektiği için ekleme gereği duydum. Bilgisayarımın dahili hard diskini (dahili ne kadar doğru bir terim oldu bilmiyorum ama) 2 bölüme ayırmıştım. Ubuntu yüklü olmayan yani arşiv amaçlı kullandığım bölüm ntfs ile biçimlendirilmiş bir bölüm. Bu bölüme yüklediğim videolar da aynı sorunu vermekte. Görüntü akışında çok sık olarak donmalar yaşanmakta. Ntfs ile alakalı bir durum olduğunu düşünüyorum. Compiz kullanmadığım zamanlarda donma aralıkları uzuyor az da olsa.

fthzcn

Sorunumu basit bir şey olmasına rağmen fazla zaman harcayarak da olsa çözdüm. Film seyrederken audacious'tan ses alamadığımı farkettim. Smplayer ve mplayerın ses çıkışlarının alsa olmadığını bu vesile ile görmüş oldum. Ses çıkışlarını alsa olarak ayarladığımda sorunum çözüldü. Aynı dertten müzdarip kullanıcılar varsa bu şekilde sorunlarını çözebilirler.

heartsmagic

Akla gelmeyecek bir sorunmuş. Neyse çözülmüş.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.