Yeni Ubuntu kurulumu

Başlatan Magic, 10 Aralık 2009 - 17:32:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Magic

Merhabalar. Windows 7 dan Ubuntuya geçmek istiyorum. Fakat driverlarım Linux destekler mi bilmiyorum. Anakartım Gigabyte ga-ma770 ds3 ve ses,ekran kartı hepsi onboard. Bunların kurulumunu nasıl yapabilirim ?

Magic

teşekkür ederim ;o)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 11 Aralık 2009 - 08:17:17

Akşam Ubuntu cd sini takıp cd romdan boot ettim pc mi. dil seçtikten sonra deneme yapın seçeneğini seçtiğimde bilgisayar yanıt vermeyi kesiyor. aynı şekilde kurmaya çalıştığımda da öyle. Ubuntu 9.10 Desktop amd64 versiyonum. Fakat Aynı cd ile VMware de sanal bi makina oluşturabiliyorum. :(

heartsmagic

Kuruluma geçmeden önce şimdi hatırlayamadığım ancak aşağıdaki F'li seçenklerden bir tanesinde noacpi, nolapic, acpi=off gibi seçenekleri ekleyerek sistemi açmayı dene.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

Magic

Tekrar selam. Ubuntu kurma problemimi aştım ve ubuntuyu kurdum. İki ayrı Harddiskim var ve birinde windows seven diğerinde ubuntu 9.10 yüklü. fakat Grub boot ederken yalnızca ubuntu yu görüyor. Grub dosyasını root hesabıyla düzenlemeye çalıştım fakat bir türlü ekleyemedim windowsu. başka bir yolu yokmudur ?

heartsmagic

Grub2 düzenleme başlığında örneklerimiz de mevcut. Eğer çözemezsen buraya grub.cfg dosyanın çıktısını ve sudo fdisk -l gibi çıktıları geç, yardımcı olmaya çalışalım.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

artera

selam.ubuntu yazılım merkezinde startup manager diye bi araç var.onunla grubla ilgili bi kaç ayar yapabilirsin.onu kurup bi dene istersen.ubuntu yazılım merkezinde arama textbox ına startup manager yaz gelen aracı kur.ardından sistem ---->yönetim -----> startup manager seçeneğinden girebilrsin.bi bakmanda fayda var.