SONY VAIO VGN-FW235J

Başlatan berkito, 18 Aralık 2009 - 03:51:03

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

berkito

merhaba arkadaslar bu size ilk yazisim olacak, ben Amerika'da yasiyorum ve Vista'dan sikilmis durumdayim.. nette gezerken Ubuntu'yu gordum ve asiri hosuma gitti hemen bir setup'ini indirdim ve cd'ye format cd'si olarak cektim.. simdi benim soruma gelelim..

ben kullandigim makineyi (SONY VAIO VGN-FW235J) bi kac ay once formatlamistim o zamanlar vista x64'u daha sonra discovery'im gittigi icin ve elimde x32 oldugundan onu kurdum OEM sifre kullaniyorum vs..
ubuntu kurdugumda laptopimdaki driverlari gorecek mi ve uzerindeki (webcam, hdmi, kart okuyucu) gibi benim icin hayati onem tasiyan input/output'larim calisacak mi yoksa donanim aramaktan kafaya mi yiyecegim..

lutfen deneyen yada bilen varsa yazarsa sevinirim..
iyi geceler

kuleyni

Önelikle hoş geldiniz :)

Bu sorulara en iyi yanıtı yine kendiniz bulacaksınız.İsterseniz donanımlarınızın buraya bir listesini ekleyin yada ubuntunun live çalışma özelliğini kullanın donanımlarınızın ne durumda olduğunu kendiniz görün.Bilgisayarınıza ubuntu cd'sini takıp boot ettikten sonra karşınıza gelecek olan "Bilgisayarımda herhangi bir değişiklik yapmadan ubuntuyu deneyin" den sisteme giriş yapın.Ekran kartınızın sürücüleri yüklü olmadığından çalışmayabilir paniğe kapılmayın forumda bol bol gezinin.

zeitgeist

Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

berkito

tesekkurler bilgiler icin, ama net ayarimi yapamadim belkide wireless oldugundan olsa gerek, iyi ki vistayi silmeden kurmussum yoksa tum evraklar gidicekti bi macera ugruna, simdi net problemini cozebilecek bisiler bulursam tekrar ubuntu deneyecegim.. ii gunler

kozanibo

Alıntı yapılan: berkito - 21 Aralık 2009 - 05:05:10
tesekkurler bilgiler icin, ama net ayarimi yapamadim belkide wireless oldugundan olsa gerek, iyi ki vistayi silmeden kurmussum yoksa tum evraklar gidicekti bi macera ugruna, simdi net problemini cozebilecek bisiler bulursam tekrar ubuntu deneyecegim.. ii gunler

ubuntuyu çalışan cd üstünden denerken mi net problemi ile karşılaştınız? eğer wireless ağına bağlanamıyorsanız ubuntu ağ kartınızı tanımış olsa bile laptopunuzda wireless kartını açıp kapatan fn tuşu ubuntuda işe yaramaz.

berkito

yok hayir, iki isletim sistemi kullandim ( vista ve ubuntu ).. eger ubuntu'da sorunla karsilasmasaydim vistaya elvada  diyecetim :) ubuntu net aglarimi tanidi isin tuhafi ama net sifremi giriorum ve sonuc baglanmiyor yani bi problem var ama wireless kartindan olacagini sanmiorum acikcasi da yazilimsal bisey belki de

zeitgeist

@berkito,

Şu an dizüstü bilgisayarında Ubuntu kurulu mu? Kuruluysa hangi sürümü? Wubi ile mi kurdun normal kurulum mu yaptın?

berkito

suan kurulu degil. ubuntu.com'dan indirdigim 700mb lik dosyayi ilk cd'ye format cd olarak cektim ve harici olarak ( iki isletim sistemi kullanmak icin ) bilgisayarim'dan yukledim ve ubuntu kuruldu. daha sonra pc acildiginda vista mi istersin ubuntu mu secenegi geldi ve ubuntu diyerek sistemi actim.. bildiginiz seyler yani..

sonra direkt wireless sifremi girdim falan ugrastim ama kabul etmedi hic bi turlu net acilmadi ama cevremdeki ve ev agimdaki tum wirelesslari gordu. bende daha fazla ugrasamadim ve sildim.

zeitgeist

Anladım. Bahsettiğin sorunu anlatan ve çözülmüş olan bir çok örnek forumda mevcut. Meseleyle ilgili fikir vermesi açısından bu başlıkları inceleyebilirsin. Daha sonra Ubuntu yüklemeye karar verdiğin takdirde bu başlığa tekrar dönersin ve meseleyi çözmeye çalışırız.

kozanibo

Alıntı yapılan: zeitgeist - 21 Aralık 2009 - 06:17:10
Anladım. Bahsettiğin sorunu anlatan ve çözülmüş olan bir çok örnek forumda mevcut. Meseleyle ilgili fikir vermesi açısından bu başlıkları inceleyebilirsin. Daha sonra Ubuntu yüklemeye karar verdiğin takdirde bu başlığa tekrar dönersin ve meseleyi çözmeye çalışırız.

kablosuz ağ güvenliği ile mi ilgili?

zeitgeist

Kablosuz ağ güvenliği?

Kablosuz bağlantı problemi için genel bir tavsiyede bulundum. Eğer şifre istediği ve kabul etmediği için bu tür bir sorunla ilgili sorgulama yapıyorsan bununla ilgili de başlıklar var. Hatta yakın zamanda konuşulmuştu yanlış hatırlamıyorsam.