İki monitör, sorunsuz çalışıyor ama video göstermiyor.

Başlatan btermeli, 20 Kasım 2009 - 01:00:25

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

btermeli

Selamlar,

Intel 915 ailesinden görüntü kartıma bağlı laptop ve harici monitörlerim önceleri genişletilmiş olarak çalışmıyordu. Sonra biraz araştırınca 9.10 altında compiz'i kapatarak çalıştırıldığını öğrendim. Denedim ve gerçekten çalıştı. Dün o yüzden çok sevinçliydim.

Ama her mutluluğun bir sonu varmı, bugun ailemle skype görüşmesi yaparken bir baktım video gözükmüyor, onlar beni görebiliyor ama ben gri bir ekran görüyorum. Aynı şekilde video çalıştırdığım da vlc veya movie player siyah bir ekran ve ses halinde çalışıyor.

Sistem 9.10, Intel 915, compiz kapalı.

Fikri olan var mı?
Duvarları olmayan bir dünyada, neden pencerelere ihtiyaç duyayım ki???

umutubuntu

Video oynatıcı sorunu ekran genişletme ile ilgili olabilir ancak Skype'ta yaşadığın sorunun benzeri bende de var.
Skype'ta karşı taraf beni görebiliyor bende karşı tarafı ama kendi kameram gri oluyor, yani ben kendimi skype görüşmesinde küçük ekranda göremiyorum.

zeitgeist

umutubuntu' nun Skype'de yaşadığı sorunun aynısı yaşanıyorsa ve umutubuntu video izlemede sorun yaşamıyorsa mesele Skype gri ekran ve video oynatıcılarda siyah ekran olmak üzere iki farklı soruna işaret ediyor olabilir. Skype meselesinden önce videolarla ilgili bir çözüme ulaşmak için farklı video çıkışlarını denemiş miydin? 
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

btermeli

Aynı sebepten olduğunu düsünüyorum, tek ekran kullanırken sorun yoktu.

Skype için video çıkışı değiştirme seçeneği yok ama başka bir yerde de tavsiye edilen VLC video çıkışını değiştirmeyi denedim ama sonuç vermedi.

btermeli

Geçici çözüm  yolum, sistem tepsisine görüntü ayarları ikonunu koyuyorum ve skype araması veya video izleyeceğim zaman monitorun tekini kapıyorum, işim bitince tekrar açıyorum :)

btermeli

Alıntı yapılan: zeitgeist - 20 Kasım 2009 - 04:16:10
umutubuntu' nun Skype'de yaşadığı sorunun aynısı yaşanıyorsa ve umutubuntu video izlemede sorun yaşamıyorsa mesele Skype gri ekran ve video oynatıcılarda siyah ekran olmak üzere iki farklı soruna işaret ediyor olabilir. Skype meselesinden önce videolarla ilgili bir çözüme ulaşmak için farklı video çıkışlarını denemiş miydin? 

Yeniden denedim ve VLC altında video çıkışını X11 yapınca video gösterdi ama skype aynı.

Skype video çıkışını nasıl değiştirebilirim?

btermeli

Diğer video programları içimde çözüm;

Alt +F2

gstreamer-properties

Video sekmesi > Çıkış (Output)

X Windows System (No Xv), seçeneğini seçin.

Ama malesef hala skype'da çözemedim :)

heartsmagic

@btermeli, ısrarla kendin sorup kendin cevaplıyorsun üşenmeden :) Eline sağlık, yavaş yavaş da olsa bazı şeylere çözüm buldun.
Başlığa her geldiğimde bakınıyorum etrafa ama pek elle tutulur bir şey göremiyorum. Skype için da bakmıştım ama yine bir şey bulamamıştım. Gerçi vakit darlığından kabaca geçebilmiştim üzerinden. Belki köşelerde bir yerlerde bir çözüm mevcuttur.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

btermeli

:) Evet deneye deneye bulmaya çalışıyorum. Ama ilk ipucunu @zeitgeist verdi.

İkinci çözümden sonra sanki işlemci yükü biraz daha arttı ama bakalım.