Apache belli saatlerde duruyor

Başlatan adebisi, 30 Nisan 2009 - 23:06:31

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

adebisi

merhaba,
2 gün önce mod_ssl, openssl kurdum. apache'mle ilgili bir sorunum yoktu fakat o günden beri hep aynı saatlerde apache durmakta hata kodu aşağıdadır. bunun nedeni ne olabilir apache windows server 2003 üzerine kurulu.

[notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.

[warn] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket.  : setsockopt(SO_UPDATE_ACCEPT_CONTEXT) failed.

heartsmagic

Sorun acaba Windows'la mı alakalı yoksa Apache ile mi? Açıkçası belli bir fikrim yok ancak Google seni belirli sonuçlara götürebilir:
http://www.google.com/linux?hl=en&q=setsockopt(SO_UPDATE_ACCEPT_CONTEXT)%20failed.

Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

patalojik

Alıntı yapılan: adebisi - 30 Nisan 2009 - 23:06:31
merhaba,
2 gün önce mod_ssl, openssl kurdum. apache'mle ilgili bir sorunum yoktu fakat o günden beri hep aynı saatlerde apache durmakta hata kodu aşağıdadır. bunun nedeni ne olabilir apache windows server 2003 üzerine kurulu.

[notice] Parent: Received shutdown signal -- Shutting down the server.

[warn] (OS 10038)An operation was attempted on something that is not a socket.  : setsockopt(SO_UPDATE_ACCEPT_CONTEXT) failed.

Çözüm bulabildin mi? Bulamadıysan beraber araştırabiliriz.

plusnettr

Bende konunun Ubuntu ve Ubuntu Forumu ile alakalı olan kısmını anlamadım bildiğim kadarıyla Windows platform kurulu olan apache2lerde No SSL mod daha sağlıklı SSL yani https bağlantı isteyen tip ise sorunlu çalışıyordu..
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14

heartsmagic

Zaten Apache'nin kendisi ile ilgili olmadığını anlayabilirsek konuyu ilgili bölüme taşırız @plusnettr.

adebisi

pardon ben apache görünce buraya yazdım.
maalesef sorun devam ediyor. saldırı olabilir mi acaba? çok ilginç bir şekilde uzak masaüstü vs yapılabiliniyor fakat apache duruyor apacheye restart attığımda düzeliyor.

heartsmagic

Google aracılığıyla verdiğim bağlantılara bakabildin mi?

adebisi

Alıntı yapılan: heartsmagic - 06 Mayıs 2009 - 02:50:21
Google aracılığıyla verdiğim bağlantılara bakabildin mi?

evet onu kapatsam bile sorun maalesef düzelmiyor. sistemi incelemeye aldım. benim şu an httpd.conf ayarlarım şu şekilde
KeepAlive on
ThreadsPerChild 300
MaxRequestsPerChild  1000
MaxKeepAliveRequests 200

fakat burada da denemediğim olay kalmadı. ilk önce ThreadsPerChild 200 'dü burada normalda memory usage 140.000 K oluyordu 200.000 k olunca apache stop ediyor ve restart atmadan düzelmiyor.

Bunu 300 veya aşka bir sayı yapmam farketmiyor bu seferde normali 200 oluyor 300.000 k olunca apache kendini stop ediyor.

Bilgisayarın başından kalkamaz oldu ha duracak diye.

heartsmagic

Ne yazık ki ne Apache konusunda çok yetkinim ne de çıktı bizi bir yerlere götürüyor. Üzerine bir de Windows üzerinde koşan bir Apache olunca iş daha da karışıyor.

Ertan ERBEK

net start servis ismi

net stop servis ismi

net pause servis ismi

net continue servis ismi

belli saatlerde apache yi yeniden başlatacak bir betik yazabilirsin. at komutunu netten biraz ara istersen.

Bu arada windows sunucu kullanırken neden IIS kullanmıyorsun ? php desteğide geldi diye biliyorum.
Elbet bir gün bende Linux cuyum diyeceğim.

Başkalarının bilmediği bilgi, bilgi değildir. Bilgini paylaşmak için SUDO ya katkılarını bekliyoruz.

plusnettr

@Ertan ERBEK
Windows IIS üzerine PHP tam performans ile çalışmıyor örnek vermek gerekirse bir Joomla dağıtımında Admin panele girişinizden sonra ilgili programın yürütülemediğini ve kapatılmak istendiğini söylüyor.
Ayrıca tek domain için kullanmak istiyorsanız apache2triad en başarılı Windows ve Apache eklentisi olduğunu söyleyebilirim paket halinde Apache+MySQL+PHP+Perl+Mail Sunucusu bir çok paket kurulu geliyor.
LMDE - Ubuntu 11.04 - Fedora 14