Ubuntu Cd-rom Algılanmadı Hatası

Başlatan bygeneral, 09 Aralık 2009 - 14:05:38

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

bygeneral

MRb'lar Linux a
Ben bir windows kullanıcısıyım. Hosting Amaçlı Ubuntu sistemine yöneldim ve kurulumda problem yaşıyorum .
araştırmalarım sonucunda olduğum yerde sekiyorum. zamanımın kısıtlı olmasından dolayı bu konuyu açmak zorunda kaldım.
yardımcı olacak arkadaşlar minnettarlığımı peşin söylüyorum..

Sorunum : Ubuntunun CD_rom Algılamaması
Md5 olayına geldim md5  check utility programını indirdim  o prg ile indirdiğim dosyayı seçtim yukarıda ordada aynı hatayı veriyor CD rom Algılanmadı Diye Bİr Yazı..Bunun anlamı nedir ben bu işin neresindeyim.
bir kaç yıl önce pardus kurmuştum herşey yolundaydı. bu tür bir sorun karşısında ne yapmam gerektiğini birisi özetlerse çok sevinirim.

Teşekkürler..

raspacı

Anladığım kadarıyla henüz kurulum yapamadınız. Ubuntu iso dosyasını cdye kalıp olarak yazdınız ama bilgisayar boot etmiyor öyle mi?
Öyleyse farklı bir cd ye düşük hızlarda yazmanızı, md5 kontrolü yapmanızı(ki yapmışsınız), bilgisayarın cd de boot edilebilir olduğunu kontrol etmenizi önerebilirim.
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

bygeneral

boot ile ilgili bir problemim yok .

F8 tuşuna basarak boot ekranım geliyor kurulum ekranı çıkıyor kur diyorum cd rom algılanmadı diyor ve cd rom ile ilişkisini kesiyor.

silinebilir bir cd ile deniyorum 4x ile yazdırdım.

esasen md5 kontrol olayınıda pek anlamış değilim. şu olayı bana kısa özetleye bilirsen işin içinden çıkacağımı sanıyorum.
yani ubuntu md5 kontrolündede aynı hatayı gördüm.
ubuntu-tr den çektim dosyayı server 32 bit
dosyayı indirdim bunun sorunlu olup olmadığını md5 prg ilemi anlıyoruz

raspacı

Forumda şu program önerilmiş. Windows altında çalışan : http://www.md5summer.org/
Programı kur ve isonun md5 kontrolünü karmic için gereken değerle karşılaştır.
http://forum.ubuntu-tr.net/index.php?topic=13265.msg163841#msg163841
nereye gidersen git kendini de götürürsün.

bygeneral

dosya konusunda bir problem yok hash doğrulamasını yaptım.

başka bir sorun var aynı sorunu yaşayan arkadaşlar varmı ?
bir türlü kurulmadı ne yapmam lazım arkadaşlar

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 09 Aralık 2009 - 19:51:42

sorunun kaynağı sistemde her hangi bir işletim sisteminin olmaması ubuntu kendi kendine driver yükleyemedi sanırım.

çözüldü.. ubuntu kurmadan önce windows kurulu olmasına dikkat edin.. 3 pc de gözlemledim.
benim gibi saatlerce uğraşmayın böyle antin kuntin işler için.

heartsmagic

Sorun herhangi bir işletim sistemi olmaması değildir. Ubuntu diğer sistemlerden sürücü veya bir başka özelleik kazandırmaz kendisine. Sorun açık sanırım, CD-Rom algılanamamış. Ya geçici bir problemdi o an düzeldi ya da başka bir gariplik oldu. Çalışmalarında kolaylıklar diliyorum.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.