Sendmail ile terminalde basitçe bir txt dosyası nasıl yollanır?

Başlatan MURATSPLAT, 15 Eylül 2008 - 14:46:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

MURATSPLAT

Selam.. Bir iki deneme yaptım olmadı.. Pek kaynakta bulamadım. Çoğu kaynakta php yada perl kullanılarak nasıl mail yollanacağını anlatıyor. Ve şuan bu dilleri  bilmiyorum. Basitçe sendmail ile mail nasıl yollayabilirim ?
not:Sistemimde Sendmail kuruludur.
Donanım:
GA-MA790XT-UD4P Anakart
AMD Phenom(tm) II X4 945 Processor
2048*2 DDR3(1333MHZ) + 2048*2 DDR3(1600MHZ) = 8 GB  Asus Nvidia GeForce GT-430 1GB DDR3 128bit Samsung HD502HJ 500 GB + Samsung HD322HJ 320 GB + Western Box USB 640 GB =1.4 TB ATI Technologies Inc SBx00 Azalia (Intel HDA) SkyStar HD 2 Digital Uydu Kartı Logitech MK250

matador

En basit yolu smf kurun ardından sırasıyla Admin > Haberler ve Bültenler > E-posta Gönder seçeneğinde bir email forum script karşınıza çıkacak. Oradan e-posta gönderebilirsiniz. Başka scriptler sitelerde geziyor ama bence en temizi bu.

brooqs

en basit olarak mail gönderme bu işlem için 2 dosyaya ihtiyac var normalde 1 dosyaylada biter iş ama anlamanız açısından 2 dosya olarak yazıyorum.

posta.html

<html>
<head>
</head>
<body>
<form method="post" action="gonder.php">
<table>
<tr>
<td> Eposta Adresi:</td><td><input type="text" name="adres"></td>
</tr>
<tr>
<td>mesaj</td><textarea cols="5" rows="5" name="mesaj">Mesaj buraya</textarea></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2"><input type="submit" value="gönder"></td>
</tr>
</table>
</form>
</body>
</html>

gonder.php

<?

$adres= $_POST['adres'];
$mesaj= $_POST['mesaj'];
$konu = "deneme posta";

if (mail($adres,$konu,$mesaj)){

echo " mesajınız gönderilmiştir.";
}else{
echo "mesajda hata var";
}
?>

bu dosyaları phpnin çalıştığı herhangi bir yerde çalıştırırsan basit mail yollayabilirsin. kolay gelsin.
Linux is an adventure!!!

canosayan

Chmod bizim işimiz.

brooqs

Linux is an adventure!!!