ses sorunu

Başlatan metaljackal, 06 Aralık 2009 - 16:09:32

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

metaljackal

Merhabalar benim acer 1640z markalı dizüstüne bios update yaparken komple bilgisayarımın biosu gitmişti , tamire götürdüm ve geri aldığımda ses sorununu yapamadıklarını söylediler.  Bende xp ye  9.04 jaunty kurdum ve bir baktım ki ses var ubuntu da ses geliyor video mp3 herşey var ama xp de hiç ses yok hala.           

Diğer bir sorun ubuntuyu xp içerisine kurabiliyorum sadece (9.04 Jaunty)     orjinalini kurmayı denediğim zaman ise hata mesajı alıyorum ve kurulum kendini otamatik olarak sonlandırıyor   aynı şekildede  pardus mandria denedim onlardada hata mesajı geliyor.

Yani kısacası Xp de ses yok Ubuntu yada herhangi bir linux işletim sistemini bilgisayarıma kuramıyorum (Xp hariç).   

Büyük bi ihtimalle biosumu düzeltn arkadaşlar bunu doğru dürüst yapmadıklarından kaynaklanıyor.   

Yardım edebilecek birileri varsa çok sevinirim herkese iyi günler...

bytan

Hangi konuda yardım almak istiyorsun? XP'deki ses sorunun için bir şey diyemem. Wubi ile de olsa ubuntu'da ses yaşamaman donanımsal bir sorun olmadığını gösterir. XP üzerinde hangi ayarlarla oynarsın bilemiyorum.

Ubuntu kurulumu konusunda yardım istiyorsan, kurulum sırasında quiet parametresini silip kuruluma başla, takıldığı yerde gösterir. Veya takıldığı an ctrl+alt+f1 ile hata mesajını yakalamaya çalışıp buraya aktar ki ne olduğunu anlayabilelim.
Umut en büyük kötülüktür; işkenceyi uzatır. - F.N.

Bir şey ne ise odur, bu kadar. Öyleyse, iki şey arasında bağdaşıklık varsa, bu aralarında iletişim kuruyorlar demek değildir.
"... kavrayışını bilgi ile derinleştir ..."
PF @ ST