Compiz'de Kaybolan Paneller

Başlatan ScaryMan, 03 Aralık 2009 - 13:54:45

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

ScaryMan

9.10'u yüklediğimdan bu yana ilk kez aktifleştirdim Compiz efektlerini. Birkaç ayar yaptıktan sonra normal kullanırken şöyle bir sorun oldu. Alt ve üst paneller kayboldu. İlgili yerlere basınca her şey yerli yerinde, menüleri açıyor ama paneller görünmüyor :) İlk defa başıma geldi.

[IMG]http://i46.tinypic.com/29ys9cz.png[/img]

[IMG]http://i47.tinypic.com/25txqvq.png[/img]

Bundan bağımsız olarak bir de Firefox penceresi "minimize" halden "maximize" hale geçerken çok bekliyor. Diğer pencerelerde küçültme ve büyültmelerde gecikme yok. Fakat Firefox küçültürken normal hızla küçülürken, tekrar büyütmek istediğimde bi düşünüyor "Acaba açsam mı" diye, 1-2 saniyelik gecikmeyle açılıyor. Ayarı nedir bunların?

Ayrıca önceden yanılmıyorsam compiz-switch gibi bir uygulama ile panele eklediğimiz bir simgeyle kolayca metacity ve compiz arasında geçiş yapabiliyorduk. Bunu beceremedim şimdi :s

Ek: Alt+F2 -> ccsm yapıp CompizConfig Ayar Yöneticisi'nde Opacity, Brightness and Saturation özelliğini devre dışı bırakınca paneller geri geldi ve Firefox'un geç "maximize" olması düzeldi. Saydamlık efektinden olmadan bunun bir çaresi yok mudur :)

ScaryMan

Ayarları bu şekilde yaptım zaten. :) Daha sonra forumda gezinirken birden gitti panel. Sonra Opacity'i pasifleştirince düzeldi.

Bir de bu fusion-icon'ı çalıştırdığımda kendinden geçiyor bilgisayar :) Önceden panele bir simge eklenirdi. Onu tıklar metacity'i etkinleştirir veya compiz'i etkinleştirirdim o kendi arasıdna geçiş yapardı. Şimdi fusion-icon bi açılıyor terminalle birlikte. Masaüstü bi şekil değiştiriyor, pencere boyutları değişiyor. 10-15 saniye kendi kendine bir şeyler yapıyor açılıyor kapanıyor. Bu kadar agresif değildi daha önce kullandığımda :))

zeitgeist

Başlangıç olarak compiz-fusion' u başlangıç uygulamalarından kaldırabilirsin. Sonrasında uygulamayı açarak ayarlarına bir göz gezdirmek faydalı olabilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

fusion-icon nerede kalmışsa oradan başlamalı aslında. Örneğin ben Compiz'de bırakırsam oradan devam ediyor. Metacity kullandığımdaysa Compiz'e geçmiyor.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.