ubuntu 9.10 internet sorunu

Başlatan myakamoz, 25 Kasım 2009 - 17:25:58

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

myakamoz

arkadaşlar ilk olarak merabalar diyorum bende geldim ubuntuya artık..:)
ama moralimi bozna birsürü şey oldu,mesela ilk kurdum internet yoktu sonra biraz uğraştım getirdim sonra
beni ubuntuya geçmeye vesile eden compizi kurdum:) hiç problem yoktu * her şey güzeldi ama ertesi gün
pc yi açtığımda ne internet vardı nede küp çalışıyodu..:((
şimdi arkadaşlar sizden ricam detaylı bi bilgi verirseniz çok sevinirim tekrar interneti ve küpü nasıl geri getiririm...
çok araştırdım ama bi cevap bulamadım,ubuntuyu kaldırmayı düşündüm ama son çare olarak bu konuyu açmayı düşündüm...
şimdiden teşekkürler arkadaşlar....

zeitgeist

Forumda yeni olduğunu tahmin ederek öncelikle bazı hatırlatmalarda bulunayım:

Çok araştırdığını söylemişsin ancak sanırım forum.ubuntu-tr altında değil. Çünkü hem internet meselesiyle hem de compiz ile ilgili olarak bir hayli dökümanımız var. Forum genelinde mesajlarımızda belli bir formata olabildiğince uymaya çalışıyoruz, sen de forumu inceledikçe göreceksin ki yazı formatında istisnai durumlar haricinde italik, renkli, kalın vs. gibi biçimleri kullanmıyoruz. Ayrıca yine forum genelinde Ubuntu altında karşılaştığımız her bir farklı sorun için farklı bir başlık açıyoruz tabi belli bir araştırmanın ardından. Bundan sonraki süreçte bu hususlara dikkat edeceğini umut ederek sorunlarına yanıt vermeye çalışalım.

Bahsettiğin sorunlara neden olan neydi, güncelleme mi yapmıştın, sistem ayarlarıyla ilgili herhangi bir değişklik mi yapmıştın? Daha önce internete bağlanmanı sağlayan adımlar neydi ve onları tekrar uyguladığın halde mi bağlanamıyorsun?

Compiz ayarlarını sıfırlayarak yeniden küp oluşturmayı denemiş miydin?
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

myakamoz

co özür dileyerek bu seferlik mazur görmenizi rica ediyorum...

herhangi bişi yapmadım yani yaptımda  sorun çıkmamıştı yani restat felan yaptım herşey normaldi akşam kapattım sabah aççtım sorun böyleydi,ama ati senteri yüklemiştim en son...
adımlar da şöyle yani bişi yapmadım aslında,forumda uyan konulardan bi kaç kod yaptım ama olmamıştı sonra kapattım pc yi akşam açtığımda olmuştu internet...
geri yükleme olayı oluyomu ubuntuda yüklesem düzelirmi..???
ilginiz içinde tşkr ederim...

zeitgeist

Sendne bir ricam daha olacak, lütfen Türkçeyi biraz daha özenli kullanmaya çalış, bu şekilde çok daha rahat anlaşabiliriz.

Sistem geri yükleme seçeneği yok maalesef ancak yeni bir kullanıcı oluşturabilirsin.

Compiz sorunu büyük ihtimal ati yüklemelerin nedeniyle ortaya çıkmıştır.

İnternet bağlantı sorunu ve diğer sorunlar için şu çıktılar işimize yarayacaktır:

lspci

glxinfo | grep render

iwconfig

myakamoz

tmm daha dikkatli olacam artık...
şimdi deniyorum bakalım inşallah olur...
bunları uç  birime yazacam dimi....

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 25 Kasım 2009 - 19:56:33

bide bişi daha soracam size,bu driver yğkleme nasil olacak,
ana kartta linux drivers var ama yükleyemiyorum nasıl yüklenicek..??

zeitgeist

Evet uç birime yazacaksın. Kullandığın işletim sistemini, Ubuntu'yu, daha iyi tanımak adına buradaki konulara göz atman faydalı olacaktır.

Linux/Ubuntu kurulum esnasında sürücüleri de kurar, tekrar sürücü kurmak için bir işlem yapmayız çoğunlukla. Olur da tanınmayan bir donanım olursa Linux sürücülerini ararız. Kurulumdan sonra genel olarak ekran kartı ve varsa wireless sürücüleri kurulur ki onlar da Ubuntu altında bir uyarı olarak kullanıcıya sunulur, kullanıcıya sadece etkinleştirmek düşer çoğunlukla. Dediğim gibi bu ve benzeri konuları öğrenebilmek adına forumda yer alan belli başlıklara biraz daha göz gezdirmen gerekecek.