Sistem kitleniyor 9.10

Başlatan okan_ubuntu, 21 Kasım 2009 - 17:50:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

okan_ubuntu

selam arkaşlar bilgisayarıma ubuntu 9.10 kurdum.kablosuz ağ bağlantısı kullanıyorum.internete bağlandığımda hatta kablosuz ağa bağlandığımda güncelleme yaptığımda sistem kitleniyor.klavyenin üstündeki harddisk silindir ışığı ya sönüyor bir daha yanmıyor yada yanıp hiç sönmüyor.ama harddiskte bir aktivite yok.aynı sorun open suse 11.2 de var donannımdan kaynaklanıyor diye şüpheleniyorum.asus x61s series duo p8700 500gb harddisk 4gb ram 1 gb nvidia geforce gt 220m cuda ekran kartı.bu sorunu halledip ekran kartı ,multimedia codecleri,güncellme sorunlarını halledeceğim.ama şu baştakini halletmem lazım.ben ve bilgisayarım çıldırmak üzereyiz.(power off tuşundan kapatıyorum)

Mesaj tekrarı yüzünden mesajınız birleştirildi. Bu mesajın gönderim tarihi : 21 Kasım 2009 - 18:11:36

kitleniyor yazmışım kusura bakmayın:D kilitleniyor.donuyor.duruyor.

zeitgeist

9.10 da sistemin kilitlenmesi ile ilgili başlıklar bir hayli oldu, ki aralarından bazıları burada da belirtildiği gibi internete çıkış yapıldığı an olan kilitlenmeler. Henüz bu mesele hakkında elle tutulur bir bilgiye ulaşamadık. Bu başlıkta OpenSuse dağıtımında da aynı sorunun olması ilginç bir veri oldu, aklıma iki dağıtımın da ortak kullandığı bir paket varsa onun soruna neden olabileceği geliyor ama bu fikir mantıki bir tahminden ibaret.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

okan_ubuntu

selam zeitgeist şu anda sistemimde vista home,open suse 11.2,ubuntu 9.10 kurulu.ben bayağıdan beri araştırıyorum.onun için fedora indirdim ama onu kurarken bir sorun yaşadım initialiazing hardware yazıyor bilgisayarda bir aktivite yok bekledim 4 kere baştan kurmaya çalıştım o olmadı.ubuntu dapper drake kurmaya çalıştım galiba eski olduğundan cd-rom u tanımadı.matshita dvd-ramuj880as ATA device elle bağla yada disket tak dedi.teker teker denedim hepsini elle bağlamada ama o da olmadı kubuntu 7.04 ayrı bir hata.bilgisayar yeni olduğu için bende en son sürümleri tercih ettim senin önerebileceğin bir sistem var mı?benim linuxu öğrenmem lazım 500 gb harddiskim var.şimdiden teşekkürler.

zeitgeist

Bana kalırsa 9.10 ile devam etmeye çalışalım ya da o bir kenarda dursun sen yine farklı dağıtımları denemeye devam et, nasıl olsa diskin yeterli. Benim tavsiyem Mandriva ve Mint. Ancak madem işin aslı öğrenmek, bahsettiğin şu kilitlenme meselesinin üzerine bir parça daha gitmek faydalı olacaktır.

Sistem sadece internete çıktığı vakit kilitleniyor, bu elimizde olan kesin bir bilgi değil mi?

lspci
ve
iwconfig

çıktıları faydalı olabilir.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

okan_ubuntu

bir kaç yere daha koydum buraya da koyayım.ingilizce bilen arkadaşlara bu site yardımcı olabilir ben de irdelemeye çalışıyorum
https://wiki.ubuntu.com/X/Troubleshooting/Freeze
Yükleniyor...