Ubuntu 11.10 Sistem Çekmecesi Simgeleri Problemi

Başlatan barış, 13 Ekim 2011 - 20:52:42

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

barış

Bu gün sistemimi 11.10'a güncelledim.
Lafı uzatmayayım. 11.10 üzerinde Pidgin sistem çekmecesinde görünmüyordu bunu pek sorun etmedim.
imleçsürer ( * touchpad)-indicator yükledim imleçsürer ( * touchpad)'imi iptal etmek için. Çok güzel de çalışıyordu.
Sistemimi 11.10'a yükselttim ve imleçsürer ( * touchpad)-indicator çalışmaz oldu. Ne sistem açılışınca başlıyor ne de, çalıştırınca sistem çekmecesine yerleşiyor. 11.04 üzerinde böyle bir problem yoktu ama.

Ek olarak sistemde aşırı bir yavaşlama mevcut. Özellikle açılışta. Ubuntu'da hiç böyle olmamıştı.

not: hepsine 10 yazmışım dalmışım gene düzelttim :)

if

İmleçsürer için kullandığınız uygulamayı nereden kurmuştunuz? Eğer PPA vasıtasıyla kurduysanız 11.10 sürümü için güncellenmemiş olabilir. Gerekli bağımlılıklar sağlanmamış olabilir.

sudo apt-get install indicator-messages kourulumundan sonra Pidgin sistem çekmecesinde görünüyor mu?

barış

@if ppa olarak kurdum evet. 10.10'da sorunsuz çalıştığı rapor edilmiş sanırsam bu arada verdiğin kodun çıktısı:
indicator-messages zaten en yeni sürümde.

if

10.10 mu 11.10 mu?:) Pidgin'i kurup bakmam gerek @barış. İmleçsürer için bağlantı geçebilir misin?

barış

10.10 nereden çıktı yahu 11.10 :)

İmleçsürerin launhpad üzerinden bağlantısı:

http://bit.ly/m7kgPy

if

İmleçsürer uygulamasını terminalde çalıştırıp hata verip vermediğine bakar mısın?

barış

Yüklü görünüyor, programlar arasında da görünüyor ancak terminalden:
baris@baris-None:~$ touchpad-indicator
touchpad-indicator: komut bulunamadı

komut bulunamadı diyor

if

@barış, teminaldeyken "touch" yazıp tab tuşuna iki kere bastığınızda size çalıştırılabilir komutları gösterecektir. Doğru olanı bulup LC_ALL=C komut şeklinde girince oluyor mu?

decent

Alıntı yapılan: if - 13 Ekim 2011 - 22:18:02
@barış, teminaldeyken "touch" yazıp tab tuşuna iki kere bastığınızda size çalıştırılabilir komutları gösterecektir. Doğru olanı bulup LC_ALL=C komut şeklinde girince oluyor mu?

Komutun şu şekilde de kullanılabilir:

env LC_ALL=C komut

barış

Gene komut bulunamadı hatasını alıyorum arkadaşlar. Doğru olan da listede görünmüyor daha önce denemiştim...

BayboraKaan

@Baris su komutu ucbirimde calistirdiktan sonra oturumu kapatip ac:

gsettings set com.canonical.Unity.Panel systray-whitelist "['all']"

barış

@BayboraKaan denedim fakat sonuç olumsuz. Gene aynı

eribol

apt-cache search indica | grep pidgin
[b]indicator-status-provider-pidgin[/b] - indicator-messages status provider for pidgin
Bu paketi kurup pidginde de eklentiyi aktileştirip deneyebilir misin? Bildiğim kadarıyla banshee ve deluge hariç şu anda unity'nin appindicator aracını kullanan uygulama yok. Pidgin, emesene, gibi uygulamalar eski usül sistem tepsisini kullanıyor.

BayboraKaan

heartsmagic

dpkg -l | grep touch.pad-indicator

Not: Komutta arada nokta (.) var, sen haliyle onu kullanmayacaksın.
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

barış

baris@baris-None:~$ dpkg -l | grep touchpad-indicator
ii  touchpad-indicator                     0.8.1.1-1ubuntu1                           Touchpad-Indicator is an indicator for the Touchpad

@eribol, eklentiyle olsun istemiyorum aslında, kaldırması çok problem oluyor.
@BayboraKaan, bende de mektup simgesine yerleşiyor ama eskisi gibi olması lazım yanlış bilmiyorsam.

BayboraKaan

Eger Pidgin'i eskisi gibi sistem cekmecesine yerlestirmek istiyorsan ayarlardan sistem tepsisine yerlestir gibi bir sey olacak ona tiklaman yeterli olacaktir.

barış

@BayboraKaan denedim onu yaptığımda olmadı. Ayrıca Touchpad'imi başka türlü nasıl iptal edebilirim?

pointer  (2)]
⎜   ↳ FSPPS/2 Sentelic FingerSensingPad        id=11 [slave  pointer  (2)]
buyrun bu da xinput list çıktısı touchpad'in :)

Touchpad indicator çalışmıyor nedense