[Çözüldü] Hardy Heron'da compiz ve emerald sorunu

Başlatan lostys, 29 Nisan 2008 - 09:47:05

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

lostys

arkadaşlar hardy heron u kurdum. compiz  yuklu. ama nasıl baslatacagımı bulamadım ? yardım edebilir msnz?

edit : asus f3f notebook kullanıyorum.daha once baska bir linux versiyonunda compiz ve beryl calıstırmıstım. suruculerin hepsi sorunsuz calısıyor ama tekrar asus un sitesinden indirip kurmam mı gerekli ?

ufuk_k

Lütfen forumda compiz ve çalıştırılması ile ilgili başlıkları arayın. Bir çok açıklama var.

demir

Compiz için alt+F2 diyorsun...

ccsm yaz.. Enter...

Şu üç kaynak sana yardımcı olacaktır... (Umarım)..

Compiz nasıl yüklenir

Compiz rehberi

Compiz yapılandırma ve eklentileri
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

lostys

ya kusura bakmayın :) heycan işte :P arama yapmak sonradan aklımda geldi, o verdiginiz kaynakları okuduktan sonra hallettim. bir tek emerald kaldı.

demir

Sorunlarını buraya yaz.. Forumu dikkatli takip edebilmeni isteriz... Zamanımız her zaman buraya odaklanmamıza izin vermeyebildiği için arkadaşlarımız sorunun çözümü için sana forumdaki ilgili başlıklara bakmanı söyleyebilir... Bu senin sorununun daha hızlı çözümü için...

Ama sen sorunlarını yazmaktan ne olursa olsun çekinme... Ne de olsa burası linux dünyası :)

Not: Bir kullanıcının buradan sorununu çözebilmesi ne mutlu... Eeee Dal foruma o zaman.. Bulursun Emerald'la ilgili bir şeyler... Sana kolay gelsin...
LIVE FREE OR DIE

Aklı olan Linux, Parası olan MAC, ikisi de olmayan Windows :)

SoulSmasher

emeraldı synapticten kurduktan sonra system/preferences/emerald theme manager dan aç, açtıktan sonra gnome-look.org vs bir siteden indirdiğin emerald temasını seç import de emerald programı içinde, sonra compiz açıkken emeraldı çalıştırmak için alt+f2 diyip "emerald --replace" de. ben tabi bu komutu system/preferences/sessions (açılış yöneticisi gibi bir şey türkçesi sanırm açılışta çalışan programların yönetimi) ekliyorum ki ,her açılışta aktif olsun

Sypro

Compiz için anasayfaya uyarı koyulmasını teklif ediyorum.

"Milliyetin çok belirgin vasıflarından biri dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel ve mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan, Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz."

lseker

System / Tercihler / Oturumlar seçeneğini tıkla açılan pencerede sağ taraftaki ekle butonuna tıklayarak gelen pencerede komut kısmına
emerald --replace
yazarak açıklama ve isim bölümlerinide hatırlayabileceğin şekilde doldurarak her bilgisayar açıldığında otomatiğe bağlayabilirsin. 
Dünya Güneş'in yardımı ile yaratıldı...Olduğu gibi kalmalı.
Toprak yaratıldığında üzerinde sınır çizgileri yoktu, onu bölmek insanlara düşmez.

ufuk_k

Emerald da çözülmüştür (pek bişeyi yok :)) diyerek konuyu kilitledim.