Ubuntu 9.10 64bit sürümde wicd ile dns problemi.

Başlatan murat184, 10 Kasım 2009 - 23:56:10

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

murat184

iyi günler
ubuntu 9.10 64 bir sürümünü kullanıyorum. ubuntunun varsayılan ağ yöneticisi yerine bence daha güzel olan wicd ağ yöneticisi kullanıyorum. OpenDNS ayarlarını bi türlü yapamadım, hem resmi forumda hemde diğer forumlarda bu konu ile ilgili çözümler yararlı olmadı. çözüm önerileriniz varmı?

heartsmagic

Alıntı yapılan: murat184 - 10 Kasım 2009 - 23:56:10
iyi günler
ubuntu 9.10 64 bir sürümünü kullanıyorum. ubuntunun varsayılan ağ yöneticisi yerine bence daha güzel olan wicd ağ yöneticisi kullanıyorum. OpenDNS ayarlarını bi türlü yapamadım, hem resmi forumda hemde diğer forumlarda bu konu ile ilgili çözümler yararlı olmadı. çözüm önerileriniz varmı?

Bu forumdakiler? Neleri uyguladın? resolv.conf dosyası ile oynadın mı örneğin?
Hayattan çıkarı olmayanların, ölümden de çıkarı olmayacaktır.
Hayatlarıyla yanlış olanların ölümleriyle doğru olmalarına imkân var mıdır?

Böylece yalan, dünyanın düzenine dönüştürülüyor.

murat184

murat184

sanırım uzun süre cevapsız kalacağım. özgür yazılım böyle olsa gerek...

command

1- alt+F2 gksu gedit komutunu çalıştır
2- /etc/resolv.conf dosyanı aç içindekileri sil
3- nameserver 208.67.222.222
   nameserver 208.67.220.220
   satırlarını dosyaya ekle ve kaydet
4 uçbirimi aç sudo chattr +a /etc/resolv.conf ile dosyaya yazma hakkını kapat

bunları yaparken bağlantının kapalı olması gerekir işlemleri yaptıktan sonra bağlantını etkinleştir

Bu konu forumda defalarca anlatıldı ama neyse.

zeitgeist

Alıntı yapılan: murat184 - 12 Kasım 2009 - 23:26:43

Forumda yüzlerce kez anlatılmış basit bir konuyu hiç araştırmadan sorduğun müddetçe cevap alman zor. Bu yüzden özgür yazılımı ya da buradakileri suçlamadan önce kendini sorgula.
Özgürlüğü ne kadar anlarsan o kadar az sahip olursun. John Fowles

heartsmagic

Alıntı yapılan: zeitgeist - 13 Kasım 2009 - 00:28:00
Alıntı yapılan: murat184 - 12 Kasım 2009 - 23:26:43

Forumda yüzlerce kez anlatılmış basit bir konuyu hiç araştırmadan sorduğun müddetçe cevap alman zor. Bu yüzden özgür yazılımı ya da buradakileri suçlamadan önce kendini sorgula.

Sözlerine sonuna kadar katılıyor ve ekliyorum, özgür yazılımı anlayamamak böyle bir şey olsa gerek...

murat184

yardımlarınız için teşekkür ederim.
forumda ve başka forumlardaki yöntemler ile netice alamadığımı ilk mesajımdada belirttim. çok deneyimli bir windows kullanıcısıyım ama linux ile tanışalı çok olmadı işallah zamanla deneyim kazanıp bende insanlara yardımcı olabilirim.
iyi günler

heartsmagic

Alıntı yapılan: murat184 - 14 Kasım 2009 - 13:18:40
yardımlarınız için teşekkür ederim.
forumda ve başka forumlardaki yöntemler ile netice alamadığımı ilk mesajımdada belirttim. çok deneyimli bir windows kullanıcısıyım ama linux ile tanışalı çok olmadı işallah zamanla deneyim kazanıp bende insanlara yardımcı olabilirim.
iyi günler

Temennilerine bizler de katılıyoruz ancak deneyim icabı "şu şu başlığındaki şu şu maddeleri denedim, fakat şurada takıldım, şu şekilde çıktılar aldım" şeklinde sorular bekleriz bizler. Biraz da anlayış bekleriz, zira burada bazı şeylerden arta kalan zamanlarda yardımcı olmaya çalışıyoruz insanlara. Peki neden bu kadar tepki veriyorsunuz diyebilirsin. Bu bizim yumuşak karnımız, gönüllü olan bir şeyin bu kadar kolay eleştirildiğini görmek üzüyor bizleri. Ham özgür olmayan yazılımın desteği ne kadar iyi ki?

Probleme geçersek, @command'ın önerisinden sonra durum ne oldu?